2012 Akrep

  • Konbuyu başlatan pembemor
  • Başlangıç tarihi
P

pembemor

Forum Okuru
2012 Akrep
Akrep Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

2012’ye genel bakışKuşkusuz 2012 yılının burcunuzu ilgilendiren en önemli transitlerinden birisi 5 Ekim tarihinde Satürn’ün Akrep burcuna ilerlemesi olacak. Böylece Satürn 2015 Ocak’ına kadar olan yeni bir döneme işaret edecek. Ancak kuşkusuz Ekim ayına kadar Satürn Terazi burcunda kalmaya devam edeceği için, geçtiğimiz yıldan gelen temalar da yavaş yavaş sönümlenecek. Satürn etkilerini biraz daha önce, özellikle 25 Haziran’dan itibaren hissetmeye başlayabilirsiniz. Akrep burcunun ilk on gününde doğanlar, 23 Ekim – 1 Kasım doğumlular Satürn’ün getirdiği sorumluluklarla kendilerine çeki düzen vermeye başlayabilirler. Özellikle bu durum iş hayatında yeni alınan sorumluluklar ve kısıtlamalar anlamına gelebilir. Ayrıca parasal konularda, finansal alanda eldeki kaynakları daha iyi yönetmek ve başkalarının sorumluluklarını da almak yönünde bazı stresler getirecektir. Satürn eğiten, olgunlaştıran ve bizi kısıtlayarak öğreten güç olduğu için, onun etkisindeyken koşulları zor ve bunaltıcı bulabiliriz. Bununla birlikte, Satürn şimdiye kadar dağınık ve disiplinsizlik gösteren kişileri daha iyi toparlayacak ve ayaklarını yere daha sağlam basmaları için yeni tecrübeler getirecektir.
Satürn’ün bu etkisi özellikle yükselen burcu Akrep olanlar açısından da büyük önem taşıyor. Son iki yıldır özellikle ilişkiler, ortaklaşa konular ve evlilik alanında büyük karmaşa ve huzursuzluk yaşayan yükselen Akrep’ler 25 Haziran’dan sonra yavaş yavaş, 5 Ekim sonrasında çok daha belirgin biçimde hayatlarına daha iyi çeki düzen verecekler ve kararlılık göstermeye başlayacaklar. Pek çok Akrep açısından geçtiğimiz dönemde elde olmayan nedenler, belirsizlikler, gizli kalan durumlar büyük problemler çıkarmıştı. Neyse ki en azından yılın ikinci yarısında artık kendi hayatlarını daha iyi kontrol etmeye başlayabilecekler. Özellikle yükselen burcu Akrep olanlar 25 Haziran’a kadar bazı belirsizlikler, bitişler ve sonlanmalar yaşasalar da aslında bu süreçte kaybedecekleri bir şey olmadığını görmek, farketmek zorundalar. Endişelenmek yerine, geleceğe yönelik beklentilerini sağlamlaştıracak uğraşlara şimdiden başlamak gerekiyor.
Bu yıl 11 Haziran’a kadar karşıt burcunuz Boğa’da kalan Jüpiter ise pek çok fırsatın işbirliklerinden, ortaklaşa çalışmalardan gelebileceğini anlatıyor. Son zamanlarda karşınıza çıkan kişiler, yabancılar ya da size maddi açıdan destek sunabilecek olanaklar söz konusu. Bu kişi ya da kuruluşlarla bir araya gelmek, geleceğe yönelik projeler üzerinde düşünmek ve aynı zamanda onların bakış açılarını anlamak yararlı sonuçlar getirebilir. Sosyal konularda daha fazla paylaşım içinde olmaya bakmalısınız. 11 Haziran sonrasında da ortaklaşa kazançlar, finansal alanda bazı imkanlar, miras gibi olasılıklar söz konusu olabilir. Yılın ikinci yarısında kendinizi zihinsel açıdan derinleştiren, öğretici tecrübelere, ruhsal deneyimlere daha açık durabilirsiniz.
2012 yılında Neptün de burç değiştirerek burcunuzla çok uyumlu hale geliyor. Son 14 yıl içerisinde değişik zamanlarda Neptün büyük karmaşalar, dağılmalar ve sizi ruhsal açıdan test edip geliştiren durumlar getirmişti. Ancak şimdi kurduğu olumlu açı altında, çok da zahmet eden yaratıcı konularda güçlü esinler alabilir, hayal gücünüzü yaratıcı alana yöneltebilirsiniz. Kuşkusuz Neptün’ün açısı rahat olduğu için belki onu çok fazla hissetmeyebilir ve farkında olmayabilirsiniz. Ancak Akrep burcunun ilk günlerinde, 23-26 Ekim doğumlu olan Akrep’ler Neptün’ün gevşetici ve yumuşatıcı etkisini daha fazla görecekler. Bugünlerde doğanlar hayata daha ruhsal bakmaya başlarken, sorumluluklardan kaçabilirler. Ancak neyse ki Satürn 5 Ekim sonrasında bu yönde de toparlayıcı olacak. Eğer kendinizi aşırı Neptün etkisi altında kaybederseniz, bu durum aşırı hayal kurma, sorumlulukları ertelemeye ve pek çok bağımlılığa yol açabilir. Bu nedenle, Neptün’ün yaratıcı etkisini iş hayatında, sosyal projelerde kullanın ancak bir yandan da gerçekçiliği elden bırakmayın.
2008’den bu yana burcunuzla uyumlu açıda kalan Pluton etkisini devam ettiriyor. Bu yıl 30 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında doğmuş olan Akrep’ler güçlü kişilerle kontakt kurarak iradelerini ve iş yeteneklerini daha iyi ifade edebilirler. Pluton yenileyici ve geliştirici bir etki olarak, özellikle yükselen Akrep’lere daha fazla zihinsel konsantrasyon, iş hayatında kurumsal düşünme ve hareket etme imkanı, sözleşmelerde güçlü olabilme ve sözleri ile etki yaratabilme şansı getirmekte. Genel olarak bu süreçte zihinsel açıdan üzerinde odaklandığınız konularda derine inebilir, zihinsel kararlılık göstererek araştırmacı olabilirsiniz.
Diğer yandan 2010’dan bu yana çalışma hayatınızı ve iş durumunuzu aniden değiştiren Uranüs, pek çok Akrep’e ve özellikle yükselen Akrep’e daha farklı alanlarda hem de tek başına çalışma arzusu ve özgürlüğü getirmekte. Değişik sebeplerle ve ani şekilde gündeme gelen koşullar iş hayatında daha değişken ancak kendi gücünüzü tek başınıza ortaya koyabileceğiniz durumlar yaratıyor olabilir. İş koşulları çok kararlı olmasa da, bu süreçte Uranüs sayesinde yeni iş teknikleri ve yetenekler geliştirmekte, her şeye yeniden başlamaktasınız. Benzer şekilde bu etki sağlığınıza bakış açınızı ani olaylarla değiştirmiş ve sizi yeniliklere, yeni beslenme ve sağlık konularına yöneltmiş olabilir.
İş, para ve kariyer olanaklarıSatürn’ün terazi burcunda ilerlediği son 2 yıl içinde hayatınızda gelişen olayları çok fazla kontrol altına alamadınız. Önünüzü görmekte zorlandığınız bu transit 2012 yılında Ekim ayına kadar devam edecektir. İlişkiler, ortaklıklar gelişen olaylar doğrultusunda ciddi testlerden geçtiler. Akreplerin kontrol etme istekleri oldukça yüksektir. Ancak bu süreçte hiçbir konunun gidişatını kontrol altına alamadıklarını fark ettiler ve akışa bırakmakla ilgili önemli dersler aldılar.
2012 Ekim ayından sonra Satürn’ün burcunuza geçmesiyle daha ciddi çalışmalar içine girebilir, özellikle paylaşım gerektiren konularda önemli sorumluluklar üstlenmek zorunda kalabilirsiniz. 23 – 29 Ekim arasında doğan Akrepler Satürn transitini 2012 yılı sonuna kadar hissedebilirler. Daha net hareket etmek, yönünüzü daha kolay bulabilmek için Ekim sonrasına kadar olaylarla birlikte hareket etmeyi tercih etmelisiniz.
2011 yılının Mart ayından itibaren çalışma hayatınızı ve iş konularınızı etkileyen Uranüs transiti etkisine girdiniz. Daha bireysel çalışmak isteyebilir, kişisel riskler alabilir, farklı yöntemlere yönelebilirsiniz. Ancak Uranüs’ün değişken şartlar getiren bir gezegen olduğunu göz önüne almalısınız, zira dengeleri ve stabiliteyi korumak pek kolay olmayabilir.
Jüpiter sizi 2012 yılın Haziran ayına kadar ortaklıklar ve ilişkiler ekseninde olumlu destekleyecektir. Bu süreçte karşınıza birlikte iş yapabileceğiniz çok iyi partnerler, ortaklar gelebilir. Eğer gerekli bağlantıları kurabilir, iş olanaklarını değerlendirebilirseniz, Haziran sonrasında Jüpiter ortak finansal alandan gelen kazançlarınızın da çoğalmasına yardımcı olacaktır.
2012 yılında 30 Ekim – 2 Kasım arası doğumlu Akrep’ler Plüton’un dönüştürücü etkisi altında kişisel güçlerini daha iyi ortaya koyabilirler. Eğitsel alanda ve iletişimsel konularda devletle ilgili konulardan ya da güçlü kişilerden fayda sağlayabilirler.
Bu yıl dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da 24 Ocak – 14 Nisan arasında yaşanacak olan Mars’ın geri hareketi olacaktır. Burcunuzla destekleyici konumdaki Başak burcundaki bu retro hareketin daha fazla çalıştıran ve yoran etkilerini sosyal ortamlar, organizasyonel konular ve grup çalışmalarında hissedebilirsiniz. 15 Mayıs – 27 Haziran arasındaki Venüs geri hareketi de sizi paylaşım içinde olduğunuz maddi konularda bazı aksaklık veya gecikmelerle karşı karşıya bırakabilir. Bu dönemde harcamalarınızı kontrol etmekte zorlanabilirsiniz.
Neptün etkisiyle Şubat 2012’den itibaren özellikle 23 – 26 Ekim doğumlu Akrepler hayal güçlerini ve yaratıcı çalışmalarını daha fazla ön plana çıkarabilirler. Ancak Neptün’ün dağıtan ve yanılgılara sürükleyen etkisini unutmamalı, realite ile bağınızı koparmamalısınız.
Aşk, evlilik ve ilişkilerSatürn Akrep ve yükselen Akrepleri 2010 yılından beri evlilik, aşk ve ilişkiler alanında önemli testlerden geçiriyor. Kontrol edemediğiniz durumlar, elde olmayan sebeplerden kaynaklanan konular sizi sıkıntı içine sokabilir. 2012’nin haziran ayına kadar evlilik ve ilişkiler ekseninde Jüpiter’in koruyucu ve güven sağlayıcı transiti bu zor süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Bekâr olan Akrepler Haziran ayına kadar evlilik kararı alabilir veya ciddi bir ilişki içine girebilirler. Tabi dikkat etmeniz gereken en önemli zamanlardan biri aşk gezegeni Venüs’ün geri hareket yapacağı 15 Mayıs – 27 Haziran arası olmalıdır. Bu dönemde süregelen bir ilişkiniz varsa bazı sorunları ve pürüzleri gidermekle uğraşabilirsiniz. Eski sevgilileriniz yeniden hayatınıza girmeye çalışabilir, karışıklık yaratabilirler. Eğer bir ilişki yaşamıyorsanız, bu dönemde yeni bir aşka adım atmanız, daha sonra pişmanlık duymanıza neden olabilir. Venüs retro dönemi söz, nişan, nikâh ve evlilikler için de uygun sayılmaz.
Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz çok daha uyumlu ve zevkli olabilir. 14 Ocak – 8 Şubat arasında Romantik beraberliklerden çok keyif duyabilirsiniz.5 Mart – 3 Nisan arasında eşiniz veya sevgilinizle güven, huzur ve mutluluk içinde hareket edebilirsiniz. 7 Ağustos – 6 Eylül arasında yolculuklar, yabancılar ve yeni yerler hayatınıza mutlu edici beraberlikler getirebilir.
22 Kasım – 16 Aralık arasında da cazibeniz ve ikna edici yönlerinizle beraberliklerinizde kontrolü ve idareyi istediğiniz şekilde ele alabilirsiniz.
Sağlık2012 yılında da kendinize özen göstermeniz gerekiyor. Genel olarak olumlu koşullar olmakla birlikte, Satürn ve Uranüs transitleri sağlık konularında dikkat etmenizi gerektirecek durumlar olabileceğine işaret ediyor. Kontrol etmekte zorlandığınız olaylarda harekete geçememek sizi agresifleştirebilir. Enerjinizi dışa vurma yolları aramanız gerekebilir.
Sağlık açısından 3 Temmuz – 23 ağustos arasında daha duyarlı olmanız gerekebilir. 23 Ağustos sonrasında Mars’ın burcunuza geçmesiyle enerjiniz yükselebilir. Ancak riskli hareketlerden kaçınmakta yarar var. 23 – 29 Ekim doğumlu Akrepler özellikle 5 Ekim sonrasında dişler, kemikler, iskelet sistemi ve sinir sistemini ilgilendiren rahatsızlıklara karşı daha dikkatli olmalılar. Bu dönemde aşırı depresif yaklaşımlar içine girebilir, yalnız kalma ihtiyacı duyabilirler.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?2012’de Merkür 12 Mart – 4 Nisan, 15 Temmuz – 8 Ağustos ve 7 -27 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket yaptığı dönemlerde beklenmedik gecikmeler, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin yeniden yapılması gerekebilir.
Merkür’ün ilk geri hareketini yapacağı 12 Mart – 4 Nisan arasında çalışma ortamınızda, hizmet verdiğiniz veya aldığınız konularda aksaklıklar yaşanabilir. Sağlık konularında da daha dikkatli hareket etmeniz gerekebilir.
15 Temmuz – 8 Ağustos arasında kariyer konularında daha dikkatli hareket etmelisiniz. İş hayatınızla ilgili aksaklıklar, gecikmeler ve ilerlemeyi engelleyen durumlar olabilir. 7 - 27 Kasım tarihleri arasındaki dönemde ise maddi konularda, kazanç ve harcamalarınızı ilgilendiren alanla ilgili durumlar sizi meşgul edebilir.
Yükselen Burcunuza göre 2012
Akrep

Yükselen Koç Ortaklıklarda ve başkalarını içine alan çalışmalarda yaratıcı bir dönem. Yeni sorumluluklar sizi kısıtlasa da, kendi yolunuzda gidebileceğiniz başlangıçlarınız sürecek. Ancak ilişkilerde daha fazla özgür olma istediğiniz size ani sorunlar taşıyabilir.Mesleğinizde değişim aradığınız bu dönemde yön arayışınız güçlü biçimde ortaya çıkıyor. Parasal alandaki genişlemeler Haziran ayına kadar sizi mutlu edecek.
Yükselen Boğa Geleceğe yönelik düşünceler ve kişisel planlar üzerinde etkinliğinizi ortaya koyacaksınız. Haziran ayına kadar bu konuda geniş imkanlar yaratabilirsiniz.Hemen arkasından iş ve getireceği maddi olanaklar sizi meşgul edecek.Yurt dışı ile bağlantılı konularınız ise sizi çok daha fazla değişime zorluyor.Hukuki konularda devletle bağlantılı temalara dikkat etmelisiniz.Ekim ayı ortaklıklar devreye girecek.
Yükselen İkizler Miras paylaşımları ile ilgili sürecinizde daha temkinli ve kabullenici olmalısınız.
Haziran ayı artık pek çok şeyi rahatlıkla bıraktığınız ay olacak.Zira kişisel konularınızda, yeni girişimlerinizde şanslı dönemler başlıyor.Hayatınıza girecek yeni arkadaşlıklar ve değişik gruplar hayatınıza hareket getirecek.İş hayatında kendinizi geliştirmek konusunda daha kararlı olacağınız dönem ise Ekim ayı olarak görünüyor.
Yükselen Yengeç Özel hayatınız ve ailevi konularınızın üzerinizdeki baskısı sürmekte. Neyse ki Ekim ayından sonra sizi kısıtlayan her şeyi eri planda bırakacaksınız.İşte artı yeni bir yapılanma süreci. Hızlı gelişen olayları Kariyer hayatınızı yenilemenize yol açacaktır.Kendinize yeni ufuklar aradığınız dönem ise artık Şubat ayında öne çıkıyor.Gizemli yolculuklar,yerler ve kişiler hayata bakışınızı değiştirecek.
Yükselen Aslan İş hayatında bekleten , baskılayan konular devreye girecek. Zira Ekim ayı bitişler ve başlangıçların yaşanacağı dönemleri işaret ediyor. Aynı zamanda ev almak ya da elinizdeki maddi kaynakları yeniden toparlamak isteyeceksiniz. Hayatınızı yenilemek adına yurt dışı konularına öncelik verebilir, yeni kişilerle bağlantılarınıza yönelebilirsiniz.Haziran ayı ise sosyal hayatınızda canlı dönemler başlayacak.
Yükselen Başak Parasal alanda sizi kısıtlayan ve sorumluluk getiren temalar devam ediyor. Ekim ayına kadar birikimlerinizi yapılandırmak ve bütçenizi toparlama çabası göstermelisiniz.Kişisel alanda organize olmak, başlangıçlarınızı hayata geçirmek
adına çaba isteyen konular var. Ocak ayı içinde organize hareket etmeniz lazım.
Şubat’ta ise ortaklıklarda çözülmeler yada size düşen fedakarlıklar dikkat çekecek.
Yükselen Terazi Maddi konularda sizin dışınızda gelişen temalara dikkat. En azından Ocak sonuna adar akışta kalmalısınız. Ekim ayı ise bu alanda daha akılcı hareket etmek, işten gelebilecek kazançlara dikkatinizi vermeniz lazım. Ortaklaşa bir konu kaynaklarınız üzerinde baskı yaratabilir.Bir yere yerleşmekle ilgili mücadele getiren süreç ise devam ediyor. Aynı zamanda iş hayatınıza dair köklü değişikliklerin dönemi.
Yükselen Akrep İlişkiler ve başkalarının size getirdiği destekler Haziran ayına adar sizi mutlu ediyor. Aynı zamanda beklemede alan anlaşmalar konusu sonuçlanabilir. Başkalarının maddi desteği ise bu tarihten sonra hızlanacaktır.Borçlarla ilgili konularınızı yeniden planlayabilirsiniz.İş hayatı ve ilişkilerde sizi bağlayan gelişmeler sorun yaratmaya devam ediyor. Önemli kararlar almak yerine beklemede kalmalısınız.
Yükselen Yay İş hayatından umduğunuz maddi beklentiler büyütülmemeli.Ortak çalışmalar size daha fazla sorumluluk taşırken, önemli bir sürece ilerlemektesiniz.Ekim ayı bazı bitişler ve kontrol dışı yaşanabilecek olaylara işaret ediyor. Büyük planlarınızı
akışta kalarak bekletmelisiniz.Ruhsal açıdan olgunluk getiren tecrübeler öne çıkabilir. Neyse i aş hayatınızda yaşanan yenilenmeler sizi mutlu ediyor olacak.
Yükselen Oğlak Artık geleceğe yönelik planlar yapma dönemi. Ekim ayından sonra daha somut düşünceler ve ortaklaşa hedefler hayatınıza girecek. Anca başkalarının ön planda olduğu yardım konuları unutulmamalı.Şubat ise yakın çevre ile ilişkilerin karışıklık getireceği dönem.Düşüncelerinizi gerçekçi bir boyutta tutmaya çalışmalısınız. Meditasyon tarzı çalışmalar için uygun bir süreç. Aşkta heyecan devam edecek.
Yükselen Kova Başkalarını ve kendi ruhsal durumunuzu anlamanız açısından değişim yaşamaktasınız.Anca bazı korularınızdan arınmanız gereken uzunca bir yol söz konusu.Hayatınıza yön vermek istediğiniz her alanda kararlılık var. Ancak kişisel olarak kazançlarınızı ve kendi değerinize yeniden göz atmalısınız.Yatırım planlarınızda karmaşa yaşanabilir.Yuvaya ait planlarınız daha akıcı ilerliyor.
Yükselen Balık Kendinizden şüpheye düştüğünüz süreç sona ermekte. Şubat ayından sonra kişiliğinizde yumuşama ve yaratıcı olacağınız süreçler başlıyor.Aynı zamanda Ekim ayı artık dışadönük süreçler içine gireceğiniz bir dönem.İş hayatını içine alan bağlantılar, yabancılarla ilgili ortak temalar içinde olacaksınız.Haziran ayında ise kaynaklarınızı korumak,destek alacağınız parasal temalarla ilgilenmek gerekecek.
 

Benzer Diğer Konularımız !

P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
996
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
Geri
Üst