2012 Sbs Yerleştirme Takvimi istiyorum sizden

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
2012 Sbs Yerleştirme Takvimi istiyorum sizden
Selam arkadaşlar ben sizlerden mümkünse 2012 Sbs Yerleştirme Takvimi paylaşımında da bulunmanızı rica ediyor ve şimdiden 2012 Sbs Yerleştirme Takvimi için çok tşk ediyorum.
 
2012 Sbs Yerleştirme Takvim



2012 Sbs Yerleştirme Tarihleri


Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üstü olup tercihte bulunabilecek tüm öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercihlerini 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapabilecek.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde, ilköğretim okulları 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı, 9 Haziran 2012 tarihinde yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilmişti.

OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihler 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek.

Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri MEB veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacak.

Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.

Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler MEB ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacak.

Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler 2012 Ortaöğretime Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun 2. bölümünde açıklanıyor.

Tercih başvurusu sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, öncelik sırasına https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılacak.

Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak.

Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilecek. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecek.

Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilecek. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilecek.

Yerleştirme sonuçları 24 Ağustos'ta

OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde MEB ve ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek.
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst