2013 ve Sonrasına Ait Moda Trendleri

T

TİTAN

Forum Okuru
2013 ve Sonrasına Ait Moda Trendleri
2013 modası
2013 moda trendleri
2013 moda renkleri



Ümit Ünal ve Pulcra Kimya’nın ortaklaşa düzenledikleri, ve 2013 ve sonrasına dair trendlerin anlatıldığı özel seminer, geçtiğimiz günlerde İstanbul Kalyon Otel’de gerçekleştirildi melekler :) Pek çok moda tasarımcısı, GSF moda tasarım öğrencisi, gazeteci ve editörün katıldığı seminerde, trend açıklamaları, Ümit Ünal'ın koleksiyonlarındaki ilgili parçarla şekillendirilen mini sunumlar ile desteklendi. Ayrıntılar ve geleceğin trendleriyle ilgili bilgiler ise şöyle;


2013_moda_semineri-1b4.jpg



Cubist.. mükemmeliğe varış
Daha geometrik formlar.. Köşeli tasarımlar.. Kübik yüzeyler.. Taşınabilir ve daha güncel odaklı futuristik yaklaşımlar.. Jil Sander, Damir Norma, Neil Barret tasarımlarında ki paralellikler.. daha parlak yüzeyler.. Ortopedik görünümlü, önceliğini kusursuzluk üstüne yoğunlaştıran tasarım deneyleri.. Androjen Duruşlar..

Hedonist
İkinci grup daha artistik detaylı.. Özel efektler.. Renk ve doku yaklaşımları.. Apreler.. İnce ve sır yüzey etkili, kimyasal destekler.. Yüzeysel kontrollü ağartmalar.. Dantel laminasyonlar.. Vintage efektler.. Mavi yüzyler, ince beyaz çizgi efektleri.. Kırmızı, beyaz/mavi kombinli desenler.. Grilikler..

Refract
Tüm yüzeylerde şiddetli olmayan bir yansıma arayışı.. Işık izleri.. porselen.. Reflektör.. Soğuk ama ışıklı fonlar.. Polyamid kaplamalı satıhlar.. Naylon.. Sedef baskılar.. Yalın hatlar..

Architectural.. Yeni bir yüzey eskizi Rölyef etkiler.. 3 Boyutlu baskılar.. Tonlamaların verdiği hacimler.. Deri yüzeyler.. Mimari ve teknik baskılar. Emboss yoğunluğu.. Zemin beyaz; kirli beyaz.. Siyah ve gri kontürler.. Lazer kesim türevli mikro desen yapıları..

Hybrid
Androjen anlatımlı bir yaklaşım.. Farklı kontrastlıkların yeni estetiği..


2013_moda_semineri_2-35f.jpg




Özet: Kübik formlar.. Yalınlık.. Mat renkler.. Oversize kıyafetler.. Solgun-mat jeanler.. Dantel ve tül baskılar.. Parlak ve yarı parlak derilerden aksesuarlar.. Ahşap dokuları.. Kullanılmış hissi veren deri dokular.. Androjen yaklaşımlar.. Geometrik grafiti desenleri.. Keçeleşmiş elyaflar.. Hacimli krükler.. Su ve yakamoz desenleri.. Çöp torbası hissini andıran çok ince işlenmiş deriler.. Gliter(parlak) dokular.. Bandaj ve sargı biçimleri.. Transfer baskılar.. Plastik ve plastik renkler.. Skinny pantolonlar..
modatürkiye.com
 
Geri
Üst