gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.734
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    3 Katlı Limonlu Bar

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler

    yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
    1/4 su bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı vanilya
    1 su bardağı un
    krem peynir dolgusu

    225gr labne peyniri
    1,5 su bardağı pudra şekeri
    1 adet büyük boy yumurta
    2 çay kaşığı limon suyu

    limonlu kat için:

    4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker
    bir su bardağının dörtte üçü kadar su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
    Hazırlanması:

    oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.
    Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.
    Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
    Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın. Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.


     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: 3 Katlı Limonlu Bar
    çok hoş görünüyor canım emeğine sağlık
     
3 Katlı Limonlu Bar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Limonlu spagetti

    Limonlu spagetti

    limonlu spagetti Limonlu spagetti Makarnayı kaynar tuzlu su da pişirin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, çamfıstıklarını katın. Sarımsak ve kırmızı biberi ilave edip, fıstıklar hafif sararıncaya kadar sarmısağı yakmamaya dikkat ederek pişirin. Makarnayı süzüp, geniş bir kaba alın. Sarmısaklı yağı makarnanın üzerine gezdirin. 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş), maydanoz, zeytin, peynir,...
  2. Bar

    Bar

    Bara gitmek, para kazanmak için yasal olmayan yollara baş vuracağınız ve bunun sonucunda da olayların sizin açınızdan olumsuz gelişeceği anlamına gelir. Bara gitmek, para kazanmak için yasal olmayan yollara baş vuracağınız ve bunun sonucunda da olayların sizin açınızdan olumsuz gelişeceği anlamına gelir. Rüyada bir bara gitmek para kazanmak için yasal yollara başvurmayacağınız ve daha sonra...
  3. Ceza 3 Atlı 7 Katlı

    Ceza 3 Atlı 7 Katlı

    CEZA: Bir adam ormanda başka bir ayıya rastlar Uzaktan akraba çıkar ve biraz laflarlar Güneş süzüldükçe aşağıya boynuzları parlar Taşağıyla oynar o bir yavşak ve küstah Ne desek bu garibe büyücü bu pezevenk Ağzına pelesenk vurmayı mı denesek Yada günaha girme biz hurmayımı yesek Ayı bey akıllanmaz daha ayısı gelecek Kaldı karanlık mağarada bir başına Götüne yedi tekme o yağlı kıçına Başına...
  4. İki katlı kanape

    İki katlı kanape

    Lezzetli bir kanape tarifi melişlerim buyurun:) Malzemeler Beyaz tost ekmeği zeytin ezmesi krem peynir çeri domates taze nane kuru nane Hazırlanışı Tost ekmeklerini büyük ve küçük yuvarlaklar halinde kesin .Büyük olanlara zeytin ezmesi sürün,krem peyniriyle süslediğiniz küçük yuvarlakları üzerine yerleştirin.Domates taze ve kuru naneyle süsleyin
  5. Katlı açma

    Katlı açma

    melekler bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun...!! Malzemeler: 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) yarım su bardağı sıvıyağ 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak) 1 paket yaşmaya 1 kiloya yakın un 1 kaşık şeker 1 kaşık tuz 1 paket yumuşak margarin susam Yapılışı: Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp...

Sayfayı Paylaş