Profesör Doktor Ahmet Maranki sebzeli püre mamasını bebeklerinize önerdi.
Bu püre maması için gerekli olan malzemelerimiz, kereviz, havuç, patates, maydanoz, dere otu, tere, pirinç unu, zeytinyağı ve ıspanak.
Bu malzemelerimizi temin ettikten sonra, Kerevizin ¼’ü havuçun ½’si patatesin ¼’ünü alıyoruz. Üstüne 2 dal maydanoz, bir dal tere, bir çorba kaşığı pirinç unu ve bir tatlı kaşığı saf organik zeytinyağı ve dört dal ıspanak ile malzemelerimizi bir köşeye ayırıyoruz.
Sebzelerimizi güzelce temizledikten sonra yaklaşık olarak iki bardak suda on dakika süre ile haşlıyoruz. Sebzelerimizin suyunu süzgeçten geçirdikten sonra yaptığımız, bu karışımı soğumaya iyice oturmasını beklemek için, 15 dakika bekliyoruz.
Soğuyan sebzelerimizi püre haline getiriyoruz. Sebze suyumuza bir yemek kaşığı pirinç ununu katarak kaynayana kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. Kaynama işlemi başladıktan sonra sebze püresini ve zeytinyağımızı da mamamıza ilave ediyoruz.
Bu sebzeli püreyi bebeğiniz, sevecektir. Sağlıklı beslenme için bebeğinize mama tarifleri arasına bu mamayı beslenme programına haftalık olarak dahil etmeniz, daha sağlıklı ve yararlıdır.