7 Türk fotoğrafçıdan ''Türkiye Kavşağı''

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
7 Türk fotoğrafçıdan ''Türkiye Kavşağı''
Fransa Rennes Belediyesi tarafından “Kültürel Buluşma (Convergences Culturelles)” adı altında birkaç yıldır düzenlenen etkinliklerde bu yıl 7 Türk fotoğrafçı Türkiye fotoğraflarıyla yer alıyor.



151213ibrahimzaman.jpg


12 -15 Kasım 2007 tarihleri arasında Fransa’nın Rennes şehrinde kürasyonu Timurtaş Onan tarafından yapılacak olan “The Turkey Junction (Türkiye Kavşağı)” adlı sergide İzzet Keribar, Nadir Ede, Yusuf Tuvi, Sadık Demiröz, İbrahim Zaman, Haluk Uygur ve Timurtaş Onan yer alıyor.
Her sanatçının 7 - 8 eseriyle katılacağı sergide 50 x 70 ebadında toplam 44 eser bulunacak.

Eserler 3 tema üzerine yoğunlaşıyor. Şehrin metrosunda gerçekleşecek serginin 3 teması ise şöyle:

Tema 1:

Türkiye’den portreler: Kırsal ve kentli Türk insanından sıcak görüntüler…

Tema 2:

Türkiye’nin çeşitli ören yerleri ve doğa güzelliklerinden objektiflere yansıyanlar…

Tema 3:

Gelişen Türkiye: Sanayi, Eğitim, Turizm gibi Türkiye’nin yükselmekte olan değerleri…



Sergi küratörü Timurtaş Onan sergi hakkında şunları söylüyor:


“Rennes şehrindeki Türkiye sergisini hazırlamak büyük bir sorumluluk istiyordu. Sanatçılarımızın tarzlarını belirgin kılmayı hedefledim. Hepsi Türk fotoğrafına hem eserleriyle hem de örnek kişilikleriyle katkıda bulunmuş özel insanlardır. Yurt içi ve yurt dışında birçok büyük başarıları var, fotoğraf ve sanat jürilerinde yer almış isimlerdir. Yıllar boyu Türkiye’nin bir çok köşesini bitip tükenmeyen bir heyecanla kültürel ve tarihsel açıdan belgelediler. Böyle bir şerefi bana verdikleri için Rennes Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”


Sergideki eserleri kapsayan kitap Ayrıca Art Studio Yayıncılık tarafından yayımlanacak.

Rennes Belediye Başkanı Edmond HERVE de etkinliği şöyle değerlendirdi:


“Bu kentteki herkes, menşei, statüsü ve görevi ne olursa olsun, kardeşlik simgesi altına yerleştirilmiş bir yaşama sanatına katkıda bulunmaktadır.
Mevcut fotoğraftaki, mesafeleri ortadan kaldırarak, uzakları yakın ederek, insanları anlayış ve hoşgörü çerçevesinde birbirine bağlayarak ve böylece kültürleri ve temel değerleri paylaşmaya davetiye çıkararak gösteren bu aracıdır.

Bu açıdan özellikle, Anavatanı olan Milenyum Türkiye’sini, bir tarih zengini Türkiye’yi, dahası, halkının ve tüm diğerlerinin geleceği açısından yararlı toprakları ziyaret etmemiz için bizi davet eden Türk uyruklu fotoğraf sanatçısı Bay Timurtaş Onan’a teşekkür ediyorum.”
 
Geri
Üst