Aç karnına balın faydaları | Melekler Mekanı FORUM - 28 Eylül 2016

Aç karnına balın faydaları

Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.031
    Beğenilen Mesajlar:
    2.178
    Ödül Puanları:
    113
    hamilelikte bal yemek bal yemenin faydaları beyin yemenin faydaları aç karnına yemek aç karnına
    Balın faydalarını az çok biliyorsunuz ama aç karnına balın faydalarını bilmeyenler vardır diye aranızda sizlere konuyla ilgili gerekli olan bilgileri sunuyorum

    [​IMG] Sabah ve akşamları aç karnına yenilecek bir çorba kaşığı bal, beynin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Herbalist M. Tarık Güven 'e göre, bal insan vücudunda mucizeler yaratıyor.

    Güven'e göre beynin mükemmel çalışması için sabahları ve akşamları aç karnına bir çorba kaşığı bal yemek ve beyin ısısını vücut ısısından 1 derece üstünde tutmak gerekiyor.

    Hücre gelişimine de yarar sağlayan balın diğer yararları şöyle sıralanıyor:

    Soğuk su ile karıştırılıp içildiğinde ishal kesici, ılık su ile karıştırılıp içildiğinde ise müshil etkisi yapar.

    Kalp, çapıntı ve yüksek tansiyondan şikayet edenler için çok yararlı bir besin maddesidir.

    Bulundurduğu enzimler sayesinde bağırsaktaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder.

    Sütle beraber içildiğinde sinir sisteminde yatıştırıcı etkisi vardır.

    Karabiberle karıştırılıp merhem şeklinde sırta sürülürse sırt ağrılarına iyi gelir.

    Bağırsak yaralarını iyileştirir, mide ağrılarını keser.


     
Aç karnına balın faydaları konusuna benzer içeriklerimiz
  1. balın faydaları gerçek balın

    balın faydaları bal şerbetinin faydaları balın faydası gebelikte balın faydaları hamilelikte Mideye kuvvet verir: Baldaki şeker, emilimi en kolay olan şeker olması ve hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Böylece midedeki fazlalıkları dışarı atar. Kansızlığı giderir: Kan yapıcı özelliğinin yanında, hastalıktan yeni kalkanlarada kuvvet verir. Damarları açar: Diğer şekerlerin aksine...
  2. Karpuzu Aç Karnına Tüketin ...

    Karpuzun açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu bildirildi.Lezzeti ve serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih gören meyvesi karpuzun, açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu, ancak karbonhidrat içermesi nedeniyle kilo problemi olanların dozunu kaçırmaması gerektiği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç....
  3. Karpuzu aç karnınıza tüketin!

    Yaz meyvelerinin en çok tüketilen ismi ve uzmanlarında kilo vermeniz için önermiş olduğu karpuzu aç karnınıza tüketmeniz konusunda ki önemli bilgileri sizler için paylaşıyorum Karpuzun açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu bildirildi.Lezzeti ve serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih gören meyvesi karpuzun, açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu, ancak karbonhidrat içermesi...
  4. Aç Karnına Bunları Yemeyin!

    aç karnına yenmemesi gerekenler, sabah kahvaltısı, sabah kahvaltısında ne yenir Sevgili melekler, zayıflamak için ne yediğimizin önemi yanında ne yemediğimizin de önemi büyük. Diyetisyenler, özellikle sabahları tüketilen gıdaların zayıflamakta büyük önemi olduğunu vurguluyorlar. İşte diyetisyenlerin belirledikleri, sabahları aç karnına yemekten uzak durulması gereken gıdalar şöyle......
  5. Kestane Balının Müthiş Faydaları

    kestane balının yararları, kestane balının faydaları, kestane balı Sevgili melekler, bağışıklığı güçlendirdiği, hazmı kolaylaştırdığı bilinen kestane balının çiçke balından çok daha fazla demir, kalsiyum ve potasyum içerdiğini biliyor muydunuz? Diyetisyen E. Funda Tuzgöl, kestane balının faydalarını ve bu balı beslenme düzenine eklerken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı......

Sayfayı Paylaş