gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Ağız kokusunu anında önlüyor !!!

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    rutubet kokusu giderme sidik zoruna ne iyi gelir ağız kokusu giderici ilaçlar ağız kokusunu önleyen bitkiler kokusunu gideren ilaçlar Ağız kokusunu yok edip diş hasarlarını gideren bu bitki aynı zamanda karaciğere de iyi geliyor.
    [​IMG]
    KEREVİZ
    Ağız kokusu oluşumunu engelleyen kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Diş ağrısını gideren, şişleri çözen, öksürüğü geçiren kereviz, karaciğerleri de temizliyor. Dalağı da iyileştiriyor...
    Dağda yetişeni, yabanisi, bostanisi, su içinde ve su kenarında yetişeni olmak üzere değişik türleri vardır. su kenarında yetişeni, bostani olandan büyüktür; fakat etkisi bostani olan gibidir. Bu türü daha vardır ki, ona semrinus adı verilir; bostani cinsinden daha büyüktür. Gövdesi boş (içi) ve dalları beyaza yakın bir renktedir. Kerevizin bölgelere göre de değişen türleri vardır.
    DAĞDA YETİŞİR
    Kimisi Rumi (Anadolu'da yetişen cinsi), kimisi gayri Rumidir. Fetrasalyun, dağda yetişendir, fakat her dağda yetişen kereviz, fetrasalyun değildir. Belki kimisi çöl türüdür. Dioscorides, kerevizin çeşitlerinin çok olduğunu söylemiştir. cebeli olan (dağda yetişen) kerevizin sapları uzundur ve kökleri incedir.
    Onun kökünün dalları ayrılır; dallarının üzerinde başlar vardır; bu başlar haşhaş başına benzer; ancak onunkiler daha yumuşaktır. Onun dikdörtgen şeklinde meyveleri vardır; kokuları güzeldir; o sahralarda biter. Ancak dağlarda da yetişir. Onun meyvesinin ve kökünün etkisi şarapla içildiğinde lezzetli olur mülezziz (kaya maydanozu). Bunun çölde yetişen kereviz olduğu zannedilir.
    Bu çölde yetişen kereviz fetrasalyondur, ancak çölde yetişir; onun tohumu nanhah tohumuna ve diğerlerine benzer; onun güzel kokusu vardır; kokusu keskindir, diğerlerinden daha keskindir, diğerinden daha kuvvetlidir. Ondan kereviz daha büyüktür ve insanlara göre, o semernun diye adlandırılır ve semurbiyun denen bostani kerevizden uzun; daha büyüktür; onun rengi beyaza çalar; yenen uzun gövdesinin içi boştur; onun içinde çizgiler vardır.
    Dioscorides'in dediği gibi, bu bitki ağaçların gölgelerinde yetişir. Acemlere göre (İranlılara göre) o bostani kereviz şeklinde yenir, onun kökü pişirilerek yenir. Kerevizin serniyun denen türü yabanidir. Onun yaprağı dışa doğru meyillidir ve yaprağın içinde rutubet vardır. ele yapışır (yapışkandır). O, katıdır; güzel kokuludur. Gövdesi üzerinde taç gibi (ark) yapı vardır; bu, örümceğin oluşturduğu yapıya (taca) benzer. Sulu olmaz; damağı yakar; onun kabuğu siyahtır, içi sarıdır; beyeza çalar; çöl yerlerde ve tepeler üzerinde biter; onun kökünün ve kollarının etkisi ısıtıcıdır ve yaprağı tuzla karıştırılıp yenir
    KESKİN KOKULU
    Yaprağı, bostani olandan daha geniştir ve yaprağının iç kısmı kırmızıya meyillidir ve onun başı benefsecin başı gibidir. Onda çiçekler vardır ve tohumunun rengi siyahtır, köşelidir ve kabukla kaplıdır; onun kokusu keskindir ve kökü beyazdır; güzel kokuludur, lezzeti de iyidir; ağır değildir ve ben onun dağ tipini (dağda yetişen kerevizi) Tabaristan'da gördüm. Onun kökü yerinde birçok kökler vardır.
    Onun yarıkları (yırtıkları) vardır; onların boyu cezer (havuç) gibidir ve dalları ufalanırsa (kırılıp, ufalansa), yoğunlaşır ve ondan kafur suyunun kokusu gibi bir de koku çıkar.
    iÇERiĞi
    O, birinci derecede sıcak ve ikinci derecede kurudur.
    Rufus Ephesus, bostani olanın rutubetli olduğunu söylemiştir; ancak onun kökünün kuru olduğunda herkes hemfikirdir.
    YARARLARI
    Gaz çözücü, gidericidir; tıkanıklıkları açar; terletici ve ağrı gidericidir. Yabani olanı, ağrı verir ve yara açar, murabbesi veya çeneği yakıcıdır.
    GÜZELLİK
    Yabanisi, ağrı verir ve tırnakları kırar ve ekzamalara karşı kullanılır; soğuktan oluşan çatlaklara karşı iyi gelir. Bostani olanı, ağız kokusunu giderir.
    ŞİŞLER
    Başlangıcında olan balgabi şişleri çözer ve özellikle de katı ve sıcak şişlere iyi gelir. Bu kereviz, semriniyun diye adlandırılır.
    YARALAR
    Yabani kereviz eğer haricen uygulanırsa (yakı yapılırsa), yara yapar. Bundan dolayı yangılı şişlere ve yaralara iyi gelir ve özellikle yabani semriniyunun yararı vardır.
    HAREKET ORGANLARI
    Semriniyun, siyatikle ilgili bütün hastalıklara yararlıdır.
    BAŞ ORGANLARI
    Kereviz, saraya iyi gelmez. Saralının sarasını tahrik edip, artmasına sebep olur. Kerfis kökü, dişi ağrıyan kişilerin boynuna bağlanırsa, dişinin ağrısını giderir.
    GÖRME
    Bostani türü, göz ağrıları için kullanılır; bütün pomat cinsi ilaçların terkibine girer.
    SOLUNUM
    Öksürüğe yararlıdır. Aynı zamanda astıma, nefes darlığına yararlı olur. Kerfis, göğüsteki yangılı şişlere tatbik edildiğinde, yararlı olur.
    BESLENME
    Karaciğere ve dalağa iyi gelir; geğirti verir; onun hazmı ve sindirimi zordur. Kereviz tohumu, bulantı yapar. Her çeşit kerfesin bütün mide hastalıklarına iyi geldiği söylenmiştir. Ancak, Ephesus bunun böyle olmadığını, muhtemelen kerevizin mideye zararlı olabileceğini, belki de rutubet topladığını söylemiştir. Ona göre, kereviz, midede uzun süre kalırsa, bulantı yapar. Ancak Anadolu'da yetişen kereviz, mide için iyidir. Galenos demiştir ki, kereviz, yemekten sonra ve marulla birlikte yenmelidir. Kereviz tohumu, vücutta su toplanmasına karşı iyi gelir.
    ZEHİRLENME
    Semriniyun kökü içilirse, haşarat ısırmasını (sokmasını) karşı yararlıdır. Eğer bostani olan, köküyle birlikte kaynatılır ve içilirse, öldürücü bir ilaçtır ve hayvan sokmasına yararlıdır; kurşun zehirlenmesi yararlıdır ve tiryakların hıltlarındaki kötü etkisine karşı yararlıdır. Mercimekle beraber kaynatılıp içilirse, zehirin etkisini kaldırır. Kerfis yenmesi, akrep sokmasına karşı önlemdir.
    DIŞARI ATAN ORGANLAR
    İdrar ve regl kanının söktürür. Gebelerde sakıncalıdır. Böbrek, mesane ve rahimde bütün kerfes çeşitleri temizleyici ve yıkayıcı rol oynar. Kereviz tohumu ve yaprağı, boşaltıcı değildir; ancak kökünde bu özellik vardır ve dağ kerevizi, idrar zoruna iyi gelir; özellikle meşimeyi (placenta) dışarı atar. Yabani semriniyun, rahimi temizler (bu etkisi çok fazladır). Bazıları derler ki cinsel gücü artırır.
    Hatta bazılarına göre, kadınlarda sütün kesilmemesi ve cinsel gücün bastırılması için aşırı kerfis yenmesinin önüne geçmek gerekir. Kerevizin Anadolu'da yetişeni, mesaneye, böbreklere iyidir; makaddaki gazın atılmasını sağlar.

    ALINTI

     
  2. LAMİYA

    LAMİYA Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    istanbul
    bu tam bir zenginlikmiş canım sadece ağiz kokusu için değil bir çok yararı varmış baksana unutmadan ağız kokusuna kabartma tozuda iyi geliyo diş tozu gibi dişleri fırçalamak yeterli
     
Ağız kokusunu anında önlüyor !!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ağız kokusunun nedenleri Ağız kokusunun nedenleri

    Ağız kokusunun nedenleri Ağız kokusunun nedenleri

    Ağız kokusunun nedenleri Ağız kokusunun nedenleri Ağız kokusu, tıbbi terimle halitozis, kişinin kendisi veya çevresi tarafından fark edilebilen, nefes veya konuşma esnasındaki hoş olmayan kokudur. Sebeblerin %47 ila 90′ı ağız içinden kaynaklanır, kalanlar ise ağız içinden kaynaklanmayan veya sistemik hastalıklara bağlıdır. Ağız kokum olduğunu nasıl fark edebilirim? Ağız kokusunda temel...
  2. ağız kokusuna bitkisel gargaralar

    ağız kokusuna bitkisel gargaralar

    gargaralar gargara çeşitleri ağız kokusuna gargara bitkisel bitkisel ağız gargarası Ağız kokusu çok rahatsız edici bir durum. Karşımızdaki insanı da düşünmek lazım İşte mis gibi nefes için gargara tarifleri Tarif 1: Anason Kimyon Rezene Süsen kökü Her birinden eşit miktar alınır, harmanlanır, 1 çay kaşığı bitki üzerine 1 su bardağı soğuk su dökülür ve hafif ateş üzerinde sık sık...
  3. Ağız Kokusundan Kurtulun!

    Ağız Kokusundan Kurtulun!

    Bazen hiç umulmadık bir zaman da biriyle iletişim kurarken onun sizden yavaş yavaş uzaklaştığını farkedebilirsiniz.Nedeni ise ağız kokusu... Eğer tekrardan bu surumları yaşamak istemiyosanız ve süzel bir nefese sahip olmak isterseniz küçük tüyolar sizler için.. Elma ve armut, havuç ve turp nefesinizi tazelemek ve temizlemek için etkilidir. Bunlar içerdikleri gıda lifleri sayesinde...
  4. Ağız kokusunu arttıranlar

    Ağız kokusunu arttıranlar

    Ağız kokusu gerçekten hem kişinin kendisi hemde sohbet ettiği insanlar için dayanılması güç birşey olsa gerek.İŞte bu durumu daha da tetiklememek için bu gıdaları tüketmeyen yada daha az tüketin. Proteinli gıdalar ağız kokusunu artırır. Her türlü et, süt, peynir yenildiğinde ağızda kalırsa, kötü ağız kokusuna neden olur. Ayrıca sarımsak ve soğan da kötü koku yapar. Karanfil ya da sakız...
  5. ağız kokusuna çözüm yokmu

    ağız kokusuna çözüm yokmu

    şu ağız kokusu artık iyice sinirlerimi bozmaya başladı dişlerimde çürük yok düzenli olarak kontrollere giden ve diş bakımımı ihmal etmeyen biriyim ama çevremdeki yakınlarım bana ağzımın koktuğunu söylüyorlar bazen buna bende şahit oluyorum yakın temas konuşmalarında karşımdaki yüzünü buruşturup hafiften uzaklaşıyor benden çok moralim bozuluyor ağız kokusuna çare olarak tavsiye edebileecğiniz...

Sayfayı Paylaş