gebe
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.023
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0

    Ahmet Kabaklı

    Konu, 'Biyografi' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Göllübağ’ında doğdu.Harput Sarayhatun Camii imamlığı yapan Ömer Efendi ile Münire Hanım’ın oğludur.Çocukluğu Harput yakınlarında Göllübağ denilen bölgede geçti.Elazığ Numune Mektebi’nde ilk tahsiline başlayan (1931) Kabaklı, orta ve lise tahsilini Elazığ’da yaptı.1944 yılında İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu parasız yatılı imtihanını kazanarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü’nde yüksek tahsilini tamamladı. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Diyarbakır ve Manisa Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak çalıştı.1956 sonbaharında bir yıllık eğitim stajı için MEB tarafından Paris’e gönderildi.Dönüşünde İstanbul Çapa Eğitim Enstitüsü edebiyat öğretmenliğine tayin edildi (1958-1969). Bu arada Aydın’da iken başladığı Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi (1955-1960). 1969’dan itibaren İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu’nda öğretim üyesi olarak çalıştı.1974’de emekliye ayrıldı.Daha sonra Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda edebiyat dersleri verdi (1975).Türk Edebiyatı Cemiyeti Başkanı ve Türk Edebiyatı Dergisi’nin yönetmenliğini yaptı.MEB ve sivil toplum kuruluşları tarafından Ahmet Kabaklı’ya 1997 yılında Şeyhül Muharririn payesi verildi.

    [/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1956 yılında Tercüman gazetesinin fıkra yarışmasını iki kişiyle birlikte kazandı ve aynı gazetede yazı hayatına başladı.1957’den 1990 yılına kadar Tercüman gazetesinde, 1990’dan bu yana da Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.8 Şubat 2001 tarihinde İstanbul’da öldü.

    [/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ESERLERİ[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kültür Emperyalizmi, Müslüman Türkiye, Mabet ve Millet, Mehmet Akif, Yunus Emre,Mevlana, Bizim Alkibiaadis,Ecurufya,Sohbetler 1-2, Temellerin Duruşması,Güneydoğu Yakından,Şiir İncelemeleri, Doğudan Doğuş,Türk Edebiyatı 1-3[/FONT]

     
Ahmet Kabaklı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kabaklı Gelin

    Kabaklı Gelin

    Malzemeler: - 1 kg. tatlı kabağı, - 500 gr. şeker, - 1 bardak süt, - 2 bardak krem şanti, - 25 tane pötibör büskivi, - 1 bardak ceviz. Yapılışı: Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem...
  2. kabaklı

    kabaklı

    Malzemeler: 3 adet orta boy kabak 1 su bardağı yoğurt 5 yemek kaşığı mayonez 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı biber - tuz Yapılışı: Kabaklar halka halka doğranıp biraz suda haşlanır. Suyu süzülüp rondoda çekilir. Daha sonra 1 kaşık yağda 2 kaşık un kavrulur ve kabakların üzerine dökülüp karıştırılır. İçerisine sarmısaklı yoğurt, mayonez ve tuz eklenip...
  3. Kabaklı Çıtır Balık

    Kabaklı Çıtır Balık

    MALZEMELER 2 adet orta boy yeşil kabak (kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş) 400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı 1 su bardağı galeta unu Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için: 1...
  4. Kabaklı yumurta

    Kabaklı yumurta

    kabaklı yumurta Melişlerim doğurucu bir yumurta tarifi :) Malzemeler 2_3 kaşık zeytinyağı ya da tereyağı 2 adet kabak 4 yumurta 1 domates istenildiği kadar beyaz peynir tuz karabiber kekik Hazırlanışı Kabakların kabukları kazınır ve rendelenir domateslerin kabuğu soyulur.Kabak ve domates sıvıyağda kavrulur.İyice yumşayınca peynir eklenir biraz daha karıştırılır.Yumurtalar...
  5. Kabaklı Havuçlu Tarator

    Kabaklı Havuçlu Tarator

    kabaklı havçlu tarator tarifi kabaklı havuçlu salata nasıl yapılır daha önceleri bu taratoru sadece havuçtan yapıyordum ama sonra iş yerinden bir arkadaşım sadece kabahtan yaptığını söyledi bende pek yeni tatlara açık biri değilimdir ama kabakları rendeledim kavurmaya aldım yok içimden bir ses sen bunun içine yine havuç koy diyordu.içimdeki sesi dinledim havuçlarımıda ekledim valla sadece...

Sayfayı Paylaş