gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş
    2/5 su bardağı zeytinyağı
    5 orta boy uskumru
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    1 limon (süsleme için)
    1 demet maydanoz (süsleme için)


    HAZIRLANIŞI
    Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
    Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
    Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.
    Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
    Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.


     
Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr. Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin....
  2. Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari Yemeğin Tarifi Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin...
  3. Pirinçli Ispanak (5 Kişilik)

    Pirinçli Ispanak (5 Kişilik)

    pirinçli ıspanak kavurması pirinçli ıspanak yemeği Malzemeler 1 Kg Ispanak 1 Adet Kuru Soğan Biraz Sıvı Yağ 1 Kahve Fincanı Pirinç Yemeğin Tarifi Ispanakları haşlayıp doğrayın. Rendelenmiş kuru soğanı kızgın yağda pembeleştirdikten sonra, ıspanakları ekleyin. Ve birlikte kavurmaya devam edin. Biraz kavurduktan sonra, haşlanmış pirinci ilave edin. Biraz daha kavurup ateşten indirin.
  4. uskumru

    uskumru

    Bir tane ise işe yarayacak para, çok ise servettir.
  5. aioli soslu uskumru

    aioli soslu uskumru

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) Malzemeler 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş 2/5 su bardağı zeytinyağı 5 orta boy uskumru 1/2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı margarin 1 limon (süsleme için) 1 demet maydanoz (süsleme için) Yemeğin Tarifi Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın. Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi...

Sayfayı Paylaş