gebe
  1. DєRiи яocк

    DєRiи яocк Forum Okuru

    aioli soslu uskumru

    Konu, 'Çöplük' kısmında DєRiи яocк tarafından paylaşıldı.



    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

    [​IMG]Malzemeler
    1 1/2 su bardağı mayonez
    2 diş sarmısak dövülmüş
    2/5 su bardağı zeytinyağı
    5 orta boy uskumru
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    1 limon (süsleme için)
    1 demet maydanoz (süsleme için)






    Yemeğin Tarifi
    Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.

    Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.

    Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.

    Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.

    Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.



     
aioli soslu uskumru konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

    MALZEMELER 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş 2/5 su bardağı zeytinyağı 5 orta boy uskumru 1/2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı margarin 1 limon (süsleme için) 1 demet maydanoz (süsleme için) HAZIRLANIŞI Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın. Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem...
  2. Uskumru Ezme

    Uskumru Ezme

    MALZEMELER 150 gr uskumru balığı , füme 3 adet yumurta 100 gr tereyağı karabiber tuz HAZIRLANIŞI Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına...
  3. Uskumru balığı

    Uskumru balığı

    Rüyada uskumru baligi tutmak veya yemek, çok sikintili bir durumda iken elinize tahmin tasavvur etmediginiz bir yerden para geçecegine ve bu suretle feraha ulasip sikintidan kurtulacaginiza isarettir.
  4. uskumru

    uskumru

    Bir tane ise işe yarayacak para, çok ise servettir.
  5. Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru Malzemeler: - 6 adet uskumru, - 200 gr mantar, - 1 su bardağı konserve bezelye, - 2 yemek kaşığı un, - 4 yemek kaşığı tereyağı, - ½ demet maydanoz, - ½ demet dereotu, - 1 bardak su, - 2 adet defne yaprağı, - Tuz. Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su...

Sayfayı Paylaş