Akıtma (Krep) | Melekler Mekanı FORUM - 28 Eylül 2016

Akıtma (Krep)

Konu, 'Hamur İşleri' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    akıtmanın yapılışı akıtmanın tarifi yapılışı video akıtma resimli




    Malzemesi:

    Malzemeler: 1 yumurta 1 litre süt 1 tatli kasigi tuz 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un

    Tarifi:
    Yapılışı: Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir VE çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak). Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür. Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişen akıtma servis tabağına alınır. Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir. İster üzerine toz şeker katarak ister arasına peynir koyarak yiyebilirsiniz.


     
    Son düzenleme: 18 Nisan 2009
  2. makber

    makber Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    881
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bilecik
    Cevap: Akıtma (Krep)
    bizimkiler buna gaygana diyolar :D emeğine sağlık canım
     
  3. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Cevap: Akıtma (Krep)
    bizde yapıyoruz .çokda güzel oluyor.
     
  4. cadi_91

    cadi_91 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.376
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ankara
    acıktıım yaaaaaaaaaaa
     
  5. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    yarın kahvaltıya yapacağım...arasına peynir,maydanoz ohhh bayılıyom şimdi :D
     
  6. meltemim

    meltemim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    ben her hafta sonu yaparım pazarların favori yemeğidir çocuklarım bayılır biraz uğraştırıcı ama tadı harika emeğe değer
     
  7. AyYuzlu

    AyYuzlu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.993
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    48
    cokella surup yiyoruz biz cok lezzetli
     
  8. hüzün meleği 26

    hüzün meleği 26 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.213
    Beğenilen Mesajlar:
    77
    Ödül Puanları:
    48
    offf annem çok güzel yapar
     
  9. *Gizemli Kıs*

    *Gizemli Kıs* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.781
    Beğenilen Mesajlar:
    265
    Ödül Puanları:
    0
    Of dün kelebeğim yaptı zaten canım çekti bide aç agzını geliyor dedi :küstüm: çok güzeldi eminim buda güzeldir
     
  10. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    423
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    acıktım yahuuu... yokmu davet eden birine bayılasım var bu akşam yemeğinde xD
     
  11. KeLeBeK's

    KeLeBeK's Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.223
    Beğenilen Mesajlar:
    186
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Ҝє£єβєҜ'£єЯ Ď¡¥àЯı
    hahaha ben yaparımm hemde güzel yaparım:D:Dbana gel şulem sanada yaparım kuzum:)
     
  12. :Doruk

    :Doruk Forum Okuru

    Annem yapmaya başladı bakalım ne çıkıcak sonunda :D ama güzel kokuyor
     
Akıtma (Krep) konusuna benzer içeriklerimiz
  1. ıspanaklı krep

    Krep hamuru için; 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 çay bardağı süt, 6 çorba kaşığı un peynir 8-10 yaprak ıspanak tuz bütün malzemeler karıştırılır. ıspanak yaprakları robottan geçirilip karışıma ilave edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurlarından küçük birer kepçe dökülüp önlü arkalı pişirilir. Kreplerin üzerine iyice ezilmiş beyaz peynir sürülüp rulo şeklinde katlanır....
  2. akıtma

    MALZEMELER 1 çorba kaşığı maya 1 paket un tuz süt HAZIRLANIŞI Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin....
  3. Akıtma

    MALZEMELER 1 çorba kaşığı maya 1 paket un tuz süt HAZIRLANIŞI Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin....
  4. Krep graten

    MALZEMELER 150 gr un 250 gr süt 2 adet yumurta az tereyağı zeytinyağı tuz harcı için: 2 kaşık un 1/2 lt süt 100 gr tereyağı 3 dilim pişmiş salam 2 adet yumurtanın sarısı 125 gr taze kaşar 1 kaşık çiğ krema pul biber HAZIRLANIŞI Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr...
  5. bebe krep

    1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu kuru kayısı ve kuru üzüm Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp ısıtın. Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın. Alt tarafı pişerken siz üst kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın. Alt tarafı...

Sayfayı Paylaş