gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Aklınızda bulunsun

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır kurumuş oyun hamuru nasıl yumuşatılır Hemen hemen her yerde işinize yarayacak bir çok püf noktası vardır.Ama bu püf noktalarının en önemlilerini ben sizler için araştırdım ve buldum:DAklınızda bulunsun bunlar işinize yarayacaktır.
    [​IMG]



    AKLINIZDA BULUNSUN
    1. Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır. Metabolizma alt üst olur.
    2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir.
    3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman,
    çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.
    4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.
    5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.
    6. Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
    7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
    8. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.
    9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.
    10. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
    11. Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
    12. Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.
    13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.
    14. Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.
    15. Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır.
    16. Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir.
    17. Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.
    18. Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur. Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır.
    19. Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.
    20. Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır.
    21. Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.
    22. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limonu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın.
    23. Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz.
    24. Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.
    25. Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın.
    26. Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.
    27. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz.
    28. Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın.
    29. Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun.
    30. Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın.
    31. Ekşi elma seker hastaları için ideal bir meyvedir. 100 gramında 58 kalori bulunur. Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır.
    32. Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz.
    33. Az miktarda yağ, süt, su vs. ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok. Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz.
    34. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun.
    35. Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin. Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, aksam bir yemek kasığı verin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir.
    36. Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz.
    37. Mısırları haslarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kasığı seker atın. ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz.
    38. Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın.
    39. Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz.
    40. Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.
    41. Nane Çayı, mide gazini geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve ayni zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar. Nane Çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz.
    42. Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz...



     
Aklınızda bulunsun konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aklinizda Bulunsun!

    Aklinizda Bulunsun!

    KUAFÖR SALONUNDA İŞLER TAHMİN ETTİĞİNİZDEN UZUN SÜREBİLİR. RANDEVU ALIRKEN 1-2 SAAT OPSİYONUNUZ OLSUN. > FOTO/VİDEO SERVİSİ EĞER DIŞ ÇEKİM YAPMAYACAK İSE ORGANİZASYON YERİNDE 2 SAAT ÖNCE HAZIR OLMALI. > NİKAH MEMURUNU ORGANİZASYON YERİNE ÇAĞIRIRKEN, TRAFİĞE VE BİR ÖNCEKİ NİKAH TÖRENİNE TAKILABİLECEĞİNİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURUN. > ÜZERİNİZE PARA YADA TAKI TAKILMASINDAN...
  2. aklınızda bulunsun

    aklınızda bulunsun

    kek nasıl yumuşak olur 1. Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır. bolizma alt üst olur. 2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir. 3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman,...
  3. Yemek Yaparken Aklınızda Bulunsun

    Yemek Yaparken Aklınızda Bulunsun

    yemek yapmak Biz kadınların evde en çok vakit geçirdiği yer kuşkusuz mutfaktır:DYemek yapmak biz kadınların hayatında en başta yer alıyor.Yemek yapmak kadar yemeyide seviyoruz:) Yemek yaparken bazı püf noktaları işinize çok yarar ve aklınızdaysa onu mutlaka kullanırsınız.Mutfakta yemek yaparken aklınızda bulunması gerekenleri biz size sunuyoruz.Dikkatle okuyun ve hafızanızsa kaydedin.Gerçi...
  4. aklınızda bulunsun!!!!

    aklınızda bulunsun!!!!

    Hepimiz evde elimiz kolumuz bağlı tamirci beklemek zorunda kalırız çoğu zaman. Halbuki öyle küçük bir sorundur ki halledemediğimiz. Evinizdeki küçük dertleri çözmenin yollarını sizin için derledik... Ezilmiş halılar Halılarınızın ezilmiş yerlerini düzletmek için, ıslak bir bezle ılık ütüyü bu ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin. bu işlemi yaparken ütüyü çok fazla bastırmamaya çalışın....
  5. Aklınızda Bulunsun

    Aklınızda Bulunsun

    aklınızda bulunsun Kızlar her bayanın bilmesi gereken püf noktaları...Birçoğunu belki duydunuz belki ilk defa duyucaksınız buyrun aklınızda bulunması gereken püf noktaları :tik: Karıncalar hıyardan nefret eder. Çıkış yerlerişne koyun. Pırıl pırıl buz için suyu kaynatıp dondurun Ayna parlaklığını alkolle silerek elde edin Sakız lekesini elbiseyi 1 saat buzluğa atarak...

Sayfayı Paylaş