gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.223
    Ödül Puanları:
    113

    Alabalık Izgara (6 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates
    12 adet defne yaprağı
    2 adet kırmızı soğan
    Roka


    Yemeğin Tarifi
    Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
    Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
    Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.

     
Alabalık Izgara (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 1/2 küçük soğan, iyice doğranmış 25 gr şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Tatlı kırmızı biber Yemeğin Tarifi Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm...
  2. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  3. Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

    Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet alabalık fileto 50 gr un 3 adet çırpılmış yumurta 100 gr kızarmış file badem Yeterince tuz ve biber Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file...
  4. Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

    Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

    MALZEMELER 2 füme alabalık 1 orta boy salatalık 250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş 2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi 1 çay kaşığı ayçiçek yağı 12 marul yaprağı, servis için 4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş 4 dal suteresi, süslemek için HAZIRLANIŞI Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın. Etini büyük bir kaseye koyun. Salatalığı 4 ince eşit...
  5. Kilis Kebabı (6 Kişilik)

    Kilis Kebabı (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Kg Patlıcan 750 Gr Orta Yağlı Kıyma Sıvı Yağ Tuz, Karabiber, Yenibahar Su 2 Adet Soğan 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 1 Adet Limon 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 4-5 Adet Domates HAZIRLANIŞI Patlıcanları bol suyla yıkayın.Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.Sonra 2 parmak...

Sayfayı Paylaş