gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Alışverişin püf noktaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Yiyecek alırken birazdan vereceğim bilgiler inanın çok işinize yarayacak.Neler diye şimdiden merak ediyorsanız ufaktan şöyle bir örnekler vereyim sizlere mesela yumurtanın tazemi bayatmı olduğunu anlamanın yolları taze balığı anlamanın yolları gibi.. [​IMG]
    Solungaçları kırmızı olmayan, pulları dökülen, gözleri çökmüş balıktan uzak durun. Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı olmasın.

    ET VE ŞARKÜTERİ

    Yağsız etin besleyici değeri daha yüksektir.
    Yağlı ördek ve kaz eti yerine hindi ve tavuğu tercih edin.

    Yağ tüketiminizi azaltmak için derisiz beyaz et satın alın. Taze beyaz etin kalitesine dikkat edin. Derisi sararmış, kurumuş kümes hayvanı eti almayın.

    Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3-4 ay saklanabilir.
    Taze balığın solungaçları pembe ve parlak kırmızıdır, pulları yapışık, görünüşü diridir. Bozulmamış ise gözleri parlak ve dışarı bombelidir.

    Beyaz veya açık renkli olan, tatlı su levreği veya dil balığı gibi balıklar, sert ve daha koyu renkli, uskumru, somon ve gibi balıklardan daha az yağ içerir.

    SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

    Mikroorganizmalardan korunmak için iyi kaynatılmış, pastörize/sterilize edilmiş süt ve ürünleri kullanılmalıdır.

    Pastörize şişe sütlerin kapakları açılmamış ve üretim tarihi ile satın alındığı tarih aynı veya çok yakın olmalıdır.

    Pastörize edilmemiş sütler, kabardıktan sonra 5 dakika kaynatılıp hemen soğutulmalıdır.
    Kaynatılmış ve pastörize sütler cam kavanozda buzdolabında 12 gün, kutusu açılmış sterilize sütler en fazla 3 gün saklanabilir.
    Peynirler hoş kokmalı ve kalıbı ile aynı hacimde (taşmamalı) olmalıdır.

    Peynirlerin yüzeyi kesildiğinde kuru, çabuk parçalanan ve dökülür özellikte olmamalıdır .
    Çiğ sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir.
    Yoğurt torbaya konup süzülür ve süzülen suyu atılırsa vitamin kaybı olur. Yoğurt suyu çorba ve hamur işlerinde kullanılarak değerlendirilmelidir.

    YUMURTA

    Kabuğu temiz, kendisi iri olmalıdır. Kırık ve çatlak yumurtalar alınmamalı.
    Yumurta, buzdolabının özel bölümüne sivri kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Bu şekilde 10 gün saklanabilir.
    Taze yumurtanın sarısı, akı tarafından küre şeklinde sarmalanmıştır. Kabuğu pürtüklüdür.
    Bayat yumurta kırıldığı zaman sarısı hemen dağılır ve akıyla karışır.
    Yumurta ışığa tutulduğu zaman taze yumurtanın sarısı ortada gözükür; yumurta bayatladıkça sarısında kabuğa doğru bir kayma görülür.
    Taze yumurta suya atıldığında dibe çöker, bayatladıkça yukarı doğru çıkar.

    SEBZE VE MEYVE

    Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları daha iyidir.
    Patates ve soğanlarda çimlenme ve yeşillenme olmamalıdır.
    Şişmiş, paslı ve içindeki sıvıyı sızdıran konserveler alınmamalıdır .
    Meyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, pörsümemiş ve sulu olanlarını seçin.


     
Alışverişin püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. PÜf Noktalar

    PÜf Noktalar

    karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan SoyarkenSoğan...
  2. püf noktaları<<   Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları<< Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları saklamanın püf noktaları Salamı keten ve veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Buzdolabında hem kurur, hemde tadını kaybeder. Evde fazla miktarda domates varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Onları ancak kullanacağınız zaman yıkayın. Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin...
  3. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  4. hatasız alışverişin püf noktaları

    hatasız alışverişin püf noktaları

    Hangi parçayı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Daha pratik ve kaliteli bir alışveriş yapın. O kıyafet veya aksesuarı kullanmaya başladığımızda hangimiz kötü sürprizlerle karşılaşmak ister... Hangi parçayı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Daha pratik ve kaliteli bir alışveriş yapın. O kıyafet veya aksesuarı kullanmaya...
  5. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....

Sayfayı Paylaş