gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Alman Mutfağı hakkında bilmedikleriniz

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Almanların Mutfağı Almanların Beslenme Alışkanlıkları Alman Mutfağı



    Merhaba Sevgili Melek'ler, bu gün bir misafirimiz Almanlar nasıl besleniyor diye bir soru yöneltmiş bizlere, biz de bu konuda biraz merak sardık ve araştırma yaptık, Türk Mutfağından çok farklı bir damak tadına sahip olan Alman Mutfağı hakkında bilgiler paylaşmak istedik.

    [​IMG]

    Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir. Alman mutfağında hem ulusal, hem bölgesel nitelikte birçok önemli yöresel yemek bulunmaktadır. İlk zamanlar yöresel haldeki bir çok yemek, günümüzde değişiklikler geçirerek ülke çapına yayılmışlardır.

    Eski Alman Demokratik Cumhuriyeti mutfağı (GDR veya Doğu Almanya), Batı Almanya veya günümüz Almanya'sının mutfağından birçok yönden farklılıklar göstermektedir.

    Doğu Alman mutfağı çoğunluk olarak Rus, Macar, Bulgar ve diğer Doğu Avrupa ülkelerinden etkilenmiştir. Bu ülkelere tatil için giden Doğu Almanlar ve bu ülkelerden Doğu Almanya'ya gelen göçmenler vasıtasıyla yemek kültürü yayılmıştır. Doğu Alman mutfağına bu yolla giren önemli bir yemek Soljanka'dır.

    Diğer bir ayrım da GDR'de şuan kullanılan baharatların eksikliğiydi. Örneğin keklikotu hiç bilinmemekteydi ve sarımsak ve Worcestershire sosu çok değerliydi. Limon suyu sirke ile yer değiştirecekti ve geberotunun yerini de salamurada bezelye almıştır. Şarapla pişirme yapılırken (özellikle şarap üretici olan Franconia ve Hesse bölgelerinde), Doğu Almanya marketlerinde iyi şarap eksikliği bulunduğundan özel günler için şarap saklanırdı. Bu sebepten dolayı, Ragout fin (Würzfleisch olarak bilinir) oldukça aranan bir ürün olmuştur.

    Doğu Alman kafeteryaları birleşik bir mutfağa sahipti. Ülkedeki şirket ve okullarda bulunan tüm kafeteryalar aynı yemekleri bulundurmaktaydılar. Kafeteryalar genel olarak ulusal HO (Handelsorganisation) organizasyonu tarafından işletilmekteydiler. Ellerinde tarifleri standartlaştırılmış tatları neredeyse heryerde aynı olan yaklaşık olarak 300 yemeklik bir liste bulunmaktaydı. Tedarik sıkıntısı ve kalabalık sayıda insanlara yemek sağlama konusundaki zorluklar yemek konusunda belli başlı Doğu Alman yöntemlerinin doğmasını sağlamıştır, bunlardan biri Jägerschnitzel'dir ve geniş ve ince Jagdwurst dilimlerinin ekmek kırıntılarıyla kaplanıp, kızartılması ve domates sosu ve erişte ile birlikte servis edilmesinden oluşur.

    Bu kültürel Doğu Alman mirasını koruma adına gayretlerde bulunulmaktadır ve Almanya'da Doğu Alman HO tariflerini online olarak bulabilmek mümkündür.

    2. Dünya Savaşı'ndan sonra yabancı işçilerin etkisiyle, birçok yabancı yemek kültürü Alman mutfağına girmiştir— spaghetti ve pizza gibi İtalyan yemekleri dishes like Alman mutfağının temel besinlerinden olmuştur.Türk göçmenler'in Alman yiyecek alışkanlıkları üzerinde oldukça önemli etkileri bulunmaktadır— Berlin'de Türk göçmenler tarafından yapılan bir etli sandviç türü olan Döner Kebabı, Almanya'daki burger zincirinin (Almanya'da yaygın olarak burger zincirini Mc Donald's ve Burger King oluşturmaktadır) satışlarını ikiye katlayacak şekilde rağbet görerek Almanya'nın en sevilen fast food'u durumunda bulunmaktadır. Çin ve Yunan yemekleri de yaygın ve popülerdirler. Hint, Thai ve diğer Asya mutfakları popülerliklerini gün geçtikçe artırmaktadırlar. Avusturya mutfağı son zamanlarda birçok restorantda örneğin schnitzel gibi Avusturya tatlarının sunulmasıyla özellikle Berlin'de popüler hale gelmektedir. Pahalı restoranların bir çoğu onyıllardır Fransız yemekleri servis etmektedir fakat 1990'lardan beri bu yemekler Alman mutfağına daha uygun hale getirilmektedir.

     
Alman Mutfağı hakkında bilmedikleriniz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Alman mutfağı!

    Alman mutfağı!

    MALZEMESİ 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı margarin 200 gr. mantar 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardağı beyaz şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle 2 yemek kaşığı yağı derin bir tavada...
  2. alman mutfağı

    alman mutfağı

    alman mutfağı alman usulü salatalık turşusu mutfağı hakkında bilgi almanya yemekleri hakkında bilgi usulü turşu Alman Salatası Gerekli Malzemeler : 60 gr elma, 55 gr patates, 40 gr salatalık turşusu, 15 gr zeytin yağı, 12 gr soğan, 60 gr pancar, 15 gr sirke, 4 gr maydanoz, 2 gr tuz Hazırlanışı: Patates ve pancarı kabuklu halde sıcak fırında közleyin. Sonra onları fırından çıkarıp...
  3. Klima hakkında bilmediğimiz herşey

    Klima hakkında bilmediğimiz herşey

    klima hakkında herşey ideal klima derecesi dereceleri hamilelikte ideal sıcaklığı Yaz gününde serinlemek için neler yapmayız denize gireriz,duş yaparız v.s serinleme konusunda popüler araçlardan biride klima peki ya bu araç hakkında bilmediklerimiz... Rekora giden sıcaklar klimayı gündem ürünü yapıp çıktı. Evlerinde klimalı hayat istemeyenler bile teslim oldu, klimacılara koştu. Çünkü...
  4. Renkler Hakkında Bilmedikleriniz

    Renkler Hakkında Bilmedikleriniz

    Renkler hakkında bilmediklerimiz, renkler, nelerdir, hangi renkler ne şekilde kullanılır, resimler hakkında detaylı bilgi alalım arakdaşlar. Oldukça renkli bir konu ve ben rengarenk olmasını istedim. Oldukça ilginç cümleler var melekler :) Bebekler renk körü doğarlarmış. Sakızlar ilk üretilmeye başlandığında sadece pembe renklendiriciler olduğundan, pembe üretilirlermiş. Kutup...
  5. Dondurma Hakkında Bilmedikleriniz!

    Dondurma Hakkında Bilmedikleriniz!

    dondurma hakkında, dondurmanın faydaları, dondurmanın yararları Sevgili melekler, yaz sıcaklarının bastırdığı şu günlerde en çok rağbey edilen gıda maddesi dondurma. Sağlığa faydaları bilinen dondurma kimi zaman beraberinde zarar da getirebiliyor.Satın alırken ve tüketirken son derece dikkatli olmamaız gereken dondurmayla ilgili bilinmeyenleri, Diyetisyen Rabia Kaya ayrıntılarıyla bizlerle...

Sayfayı Paylaş