gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Alman mutfağı!

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMESİ 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    3 yemek kaşığı margarin
    200 gr. mantar
    10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
    1 su bardağı beyaz şarap
    2 diş sarmısak (dövülmüş)
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    TARİF
    Öncelikle 2 yemek kaşığı yağı derin bir tavada eritelim. Ortadan 2’ye böldüğümüz mantarları yağı erittiğimiz tavaya aktaralım ve karıştırarak 3-4 dakika kavuralım. Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarları yağdan alalım. Sonra tavukları aynı yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartalım. İnce halkalar halinde doğranmış soğanları da hemen ekleyip, 8-10 dakika kadar hep birlikte sotelemeye devam edelim. İçine salçayı, kızarmış mantarları ve 1 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tuz ve karabiberle lezzetlendirelim.
    Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağı koyup, eriyince 2 diş sarmısağı atıp 1 dakika kadar kavuralım. Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, şarabı da üzerine ilave edelim. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alalım. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onları çıkarıp atın. Sonra da bu midyeli harcı tavuk yemeğinin içine aktarıp, tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yanında patates püresi ile servis yapın.


     
Alman mutfağı! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bienenstich(Alman mutfağı)

    Bienenstich(Alman mutfağı)

    bienenstich tarifi bıenenstıch bienenstich Malzemeler 6 Yumurta 1 bardak seker 1 cay bardagi sivi yag 1 paket vanilya sekeri 1,5-2 bardak un 1 paket kabartma tozu ici: 2 paket sahne, 1 paket vanilya sekeri, 1 vanilya pudding (Pardiescreme) Yapılışı Kek hamuru elde et, yaglanmis yuvarlak bir kaliba dök, üzerine badem serp ve 180° derecede pisir. pistikten sonra kalibdan cikarmadan kekin...
  2. Berliner(Alman mutfağı)

    Berliner(Alman mutfağı)

    Malzemeler 400 gr un çikolata 25 gr süt pudra şekeri 50 gr margarin 40 gr toz şeker 25 gr yaş maya 2 adet yumurta tuz, sıvıyağ kayısı marmelatı Yapılışı Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Kurumamaları...
  3. alman mutfağı

    alman mutfağı

    alman mutfağı alman usulü salatalık turşusu mutfağı hakkında bilgi almanya yemekleri hakkında bilgi usulü turşu Alman Salatası Gerekli Malzemeler : 60 gr elma, 55 gr patates, 40 gr salatalık turşusu, 15 gr zeytin yağı, 12 gr soğan, 60 gr pancar, 15 gr sirke, 4 gr maydanoz, 2 gr tuz Hazırlanışı: Patates ve pancarı kabuklu halde sıcak fırında közleyin. Sonra onları fırından çıkarıp...
  4. Mutfak

    Mutfak

    Evinin mutfağında kendisini gören bir insan, bekar ise yakında izdivaç edecek demektir. Evinin mutfağında kendisini gören bir insan, bekarsa kısa süre sonra evlenecek anlamındadır. Birtakım tehlikeler atlatacak, kötü günler geçireceksiniz. Kişinin sağlığı, rahatı, yuvasındaki bolluğu belirtir.Rüyada mutfak görmek, bekar için evlenmeye, evli için rahatlik veya geçime isarettir.Birtakım...
  5. Alman Mutfağı hakkında bilmedikleriniz

    Alman Mutfağı hakkında bilmedikleriniz

    Almanların Mutfağı Almanların Beslenme Alışkanlıkları Alman Mutfağı Merhaba Sevgili Melek'ler, bu gün bir misafirimiz Almanlar nasıl besleniyor diye bir soru yöneltmiş bizlere, biz de bu konuda biraz merak sardık ve araştırma yaptık, Türk Mutfağından çok farklı bir damak tadına sahip olan Alman Mutfağı hakkında bilgiler paylaşmak istedik. Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından...

Sayfayı Paylaş