Alman Pastası yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Alman Pastası yapılışı
Alman Pastası nasıl yapılır
Alman Pastası yapılışı



Evet Melek'ler yine yeni bir pasta tarifiyle daha huzurlarınızdayız. Bu tarifimzde size Alman pastasıının yapılışı hakkında bilgiler aktaracağız. Şayet szide Alman pastası yapmak istiyorsanız bu yazımızı dikkatlice okuyun :)

alman_pastasi-100.jpg



Alman pastası malzemeleri

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için

1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi



Alman pastası tarifi

1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.

2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.

3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.

4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.

Kremanın tarifi

1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir. 2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.
 
Geri
Üst