gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Alman Usulü Patlıcan

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 210 gr patlıcan, 5 gr bitkisel yağ, 30 gr soğan, 15 gr haşlanmış pirinç, 60 gr haşlanmış koyun eti, 1/5 adet yumurta, 10 gr peynir, karabiber, tuz Hazırlanışı:
    Patlıcanları uzununa ikiye ayırın. İç kısmında bıçakla kesikler yapın. Kesilmiş kısımları aşağıya gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve bitkisel yağda kızartın. Daha sonra iç kısımlarını kaşıkla çıkarın. İçi çıkarılmış patlıcanları bir kenarda bekletin. İçi doğrayın. Haşlanmış pirinç, koyun eti, kavrulmuş soğanla karıştırın. Üzerine tuz, biber, çiğ yumurta ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı içi çıkarılmış patlıcanlara doldurun. Peynir rendesi serpin. Üzerlerine bitkisel yağ ekleyin ve fırına sürün.

     
Alman Usulü Patlıcan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hamburg Usulü Biftek(Alman)

    Hamburg Usulü Biftek(Alman)

    Malzemeler: Dana eti 160 gr, tereyağı 20 gr, yumurta 2 adet, yeşillik 2 gr, tuz Hazırlanışı: Porsiyonlara ayrılmış etleri dövün. Hazır oluncaya kadar kızartın. Bir tarafta yumurtayı tuzla çırpın, yeşillikle beraber bifteğe ilave edin. Tavada masaya sunun.
  2. manisa usulü patlıcan yemeği

    manisa usulü patlıcan yemeği

    patlıcan yemekleri patlıcanlı yemekler yöresel patlıcan yemekleri ile yapılan yemekler patlıcanla yapılan malzemeler:2 orta boy patlıcan 3 adet sivri biber 3 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 çay bardağı su yapılışı:tencereye serçe parmağı şeklinde patlıcanı üstüne biberi en üste domatesleri doğrayıp sarımsakları ilave edin.yağı tuzu ve suyu ekleyip karıştırmadan ağır...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Amasya Usulü Patlıcan Pehli Yemeği

    Amasya Usulü Patlıcan Pehli Yemeği

    amasya usulü patlıcan pehli yemeği nedir nasıl yapılır tarifi yapılışı malzemeleri resimleri ile ilgili bililer burada melekler Nam salmış elması ,kirazı,bamyasıyla,Ferhat ile Şirin'in memleketi,Anadolu'nun şirin kentlerinden Amasyamızın meşhur patlıcan pehli yemeğinin tarifini vermek istiyoruz melekler :) Patlıcanı her şekilde severim diyen patlıcanseverler için pehli tam ağızlarına layık :)...
  5. denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır

    denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır

    Patlıcan kebabı her yörede farklı yapılıyor. Benim öğrenmek istediğim denizli usulü olanı.Çünkü nişanlım denizlili :)

Sayfayı Paylaş