gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Ana yemekten önce enfes başlangıçlar...

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    ana yemekten önce yemekte başlangıçlar yemek başlangıçlar yemek Ispanaklı omlet



    Hazırlama süresi 25 dakika
    5 kişilik


    Malzemeler:
    60 gr. tereyağı
    150 gr. beyaz peynir
    800 gr. ıspanak
    1 diş sarmısak
    5 adet yumurta
    1 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    muskat
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı:

    Ispanakları ayıklayıp yıkayın, süzülmesini bekleyip iri iri doğrayın. Sarmısağı soyup incecik kıyın ve 30 gr. tereyağında hafifçe kavurun.

    Ispanağı ilave edip tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.

    Beyaz peyniri ufalayıp kavrulmuş ıspanakla karıştırın.

    1 adet yumurtanın sarı ve beyazı ayırın. Yumurta sarısını kalan yumurtalar ile çırpın tuz ve karabiber ilave edin.

    Yumurta akını biraz tuz ile çırparak kar haline getirin. Ispanaklı karışıma katın.

    Kalan tereyağını 30 cm. çapındaki teflon tavada ısıtın. Yumurta karışımını tavaya alıp her tarafını 2-3 dakika pişirin.

    Tavayı ocaktan alın ve ıspanaklı karışımı yumurtanın üstüne dağıtıp yavaşca rulo şeklinde sarın.

    Önceden 180oC ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 10 dakika pişirin. Ruloyu dilimleyip servis yapın.


    [​IMG]






    Sebze çorbası




    Hazırlama süresi 15 dakika
    4 kişilik


    Malzemeler:
    100 gr. krem peynir
    25 gr. tereyağı
    2 adet kırmızı turp
    4 dilim köy ekmeği
    2 adet taze soğan
    1 adet patates
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı:

    Bir adet turpu ve taze soğanları ayıklayın ve doğrayın. Patatesi soyup küp doğrayın.

    Tencereye tereyağını koyun. Soğanlar, turplar ve patatesi çevirin. 750 ml. su ilave edin. 10 dakika kaynatın.

    Ekmekleri kızartın. Peyniri ekmeklerin üzerine sürün. Kalan turpu dilimleyip ekmeklerin üstüne dizin. Tuzlayın, biberleyin. Çorbayı ekmeklerle beraber servis yapın.


    [​IMG]




    Levrekli papardelle


    Hazırlama süresi 25 dakika
    4 kişilik


    Malzemeler:
    1 paket makarna
    400 gr. levrek
    300 gr. cherry domates
    Birkaç sap nane yaprağı
    45 ml. beyaz şarap
    1-2 diş sarmısak
    30 ml. zeytinyağı
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı:

    Levrekleri soğuk suda yıkayın. Balıkların kılçıklarını çıkarın ve ufak ufak doğrayın.

    Sarmısakları soyun, küçük küçük doğrayın. Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında pembeleştirin.

    Doğradığınız levreklerle sarmısakları karıştırıp birkaç dakika zeytinyağında çevirin.

    Beyaz şarap, tuz ve karabiber serptikten sonra makarna sosunu ateşten alın.

    Makarnayı su dolu tencereye koyun. İçine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Al dente usulü pişirin.

    Makarnayı süzdükten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız balıklı sosu üzerine koyun. Cherry domates ve nane yapraklarıyla süsleyin


    [​IMG]





    Tavuklu roka salatası


    Hazırlama süresi 20 dakika
    4 kişilik


    Malzemeler:
    250 gr. piliç göğüs
    200 gr. yoğurt
    1 demet roka
    1 adet kırmızı soğan
    100 gr. frambuaz
    Kruton
    30 ml. sıvı yağ
    10 ml. elma sirkesi
    15 ml. bal
    kırmızı top biber
    tuz


    Hazırlanışı:

    Rokayı yıkayın ve süzülmeye bırakın. Kırmızı soğanı ayıklayıp jülyen doğrayın. Piliç göğsü dilimleyin. Sıvı yağda hafifçe kızartın.

    Yoğurt, sirke, tuz ve balı karıştırma kabında çırpın.

    Servis tabağına, süzülen roka yaprakları, soğan, tavuk dilimleri, frambuaz ve krutonları koyun. Sosu gezdirin. Kırmızı biber ilavesiyle servis yapın.


    [​IMG]






    Mercimekli piyaz




    Hazırlama süresi 20 dakika
    6 kişilik


    Malzemeler:
    1.5 su bardağı yeşil mercimek
    2 adet domates
    1 adet soğan
    4 adet taze soğan
    1/2 demet maydanoz
    1/2 demet nane
    2 adet sivri biber
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı limon suyu
    sarmısak
    sumak
    tuz


    Hazırlanışı:

    Mercimekleri ayıklayın, üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın.

    1 adet kuru soğanı soyun. Mercimekleri süzün. Mercimek ve soğanı tuz ile birlikte 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Soğanı çıkarın ve süzün.

    Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın ve bir süre bekletin.Domateslerin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın.

    Sivri biberleri ve taze soğanları ayıklayıp yıkayın. Halka halka doğrayın. Maydanoz ve naneyi ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzün ve kıyın. Mercimeği sebzelerle karıştırın. Tuz ve dilerseniz sumak ile tatlandırın. Son olarak limon suyunu ilave edin ve servis yapın.


    [​IMG]

     
Ana yemekten önce enfes başlangıçlar... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yemekten önce okunacak dua

    yemekten önce okunacak dua

    yemekten önce okunan dua yemekten önce okunacak dua zayıflamak için dualar zayıflama duası zayıflamak için Bismillâhirrahmânirrahîm Elhamdülillâhi’llezî et’amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn Külû ve’şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü’l müsrifîn **** Ey bizi nimetleriyle perverde eden SULTANIMIZ! Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, mebalarını göster. Ve...
  2. enfes yemek tarifi

    enfes yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=-OTU_xxLNNI
  3. Enfes yemekler yapın

    Enfes yemekler yapın

    enfes yemekler Enfes yemekler yapın Franke Ankastre Serisi, mutfaktaki en büyük yardımcınız olmaya devam ediyor. Tüm fırınlarında olduğu gibi yeni modellerinde de geniş iç hacim, özel hazne tasarımı ve ışıklandırma sistemi ile yemek pişerken de mükemmel görüş imkanı sağlıyor. Fırınlarda kullanılan güçlü fan ve izolasyon sayesinde pişme esnasında ısı optimum şekilde korunuyor, iç ısı...
  4. Kahveyi Yemekten önce için..

    Kahveyi Yemekten önce için..

    şevki çetinkalp dr şevki çetinkalp yemekten sonra kahve içmek Yemekten önce içilen bir fincan kahve tokluk hissi yarattığı için uzmanlar tarafından diyabetlilere öneriliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Şevki Çetinalp, yemekten önce içilen bir fincan kahvenin tokluk hissi yarattığından diyabetlilere önerdi. Ege Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma...
  5. Öyle Bir Anda Gelki...

    Öyle Bir Anda Gelki...

    Yanında olmanın huzurunu hiç birşeye değişmem vakit geçmesin zaman dursun dünya dönmesin kollarında olmanın verdiği mutlukla yaşayıp ölmek isterim... öyle bir anda gelki yüreğim seni yılların hasretiyle kucaklasın senden kaçmalarımın acısını dindireyim her kaçışım aslında sana koşmaktı belkide bitmeyen yollarda aradığın hep bendim saç sakal karışmış bağrında üç düğmen...

Sayfayı Paylaş