gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Ananasın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    ananasın faydaları ananas nasıl yenir ananasın kalorisi

    Tropikal mevsim meyvelerinden biri olan ve tadı ile çok sevilen ananas, pastalarda kullanıldığı kadar meyve olarak yada suyunu içerek de yararlanabilirsiniz. Ananas birçok hastalığa şifa dağıtıyor. Hemoroidden, selülit sorununa ve ödem atmaya kadar daha birçok faydası bulunuyor. Sizler için ananas meyvesinin faydaları, kalorisi ve ananasın tarihçesine kadar birçok bilgiyi bulabileceğiniz makalemizi paylaşıyoruz.

    [​IMG]

    Orta ve Güney Afrikadır. Çünkü, ilk kez, burada yetişrilmiştir. Sonraları Avrupaya yayılmış ve yaygın olarak tüketilmeye başlamış bir meyvedir. Ananas geniş ve silindirik yüzeyli, pürüzlü, kahverengi sarı karışımı bir renk taşıyan bol lifli tropik bir meyve.
    Ananasın Faydaları ve Kalorisi

    Ananasın Faydaları ve Kalorisi

    Ananas Nasıl Yenir ?
    Ananas, meyve olarak yenilebilir, suyu çıkartılarak kokteyllerde kullanılabilir. Meyve veya sebze olarak ya da salata malzemesi olarak tercih edilebilir.
    Ananasın İçindeki Elementler, Anansın İçindeki Vitaminler
    Ananas, Bol miktarada C Vitamini, Bromeli, manganez, ve B1 vitamini içermektedir.
    Ananas,Ananasın Yararları,Ananas Faydaları,Ananasın Faydaları Nelerdir, Ananasın Faydaları
    Kansere karsı etkili taze ananas bromelin enzimini içerir. Bromelin protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcı bir enzimdir. Kükürtlü bileşikleri içeren bromelin enzimi sadece protein sindirimine yardımcı olmakla kalmaz, ayni zamanda şişkinliğin ve ödemin atılmasına da katkıda bulunur.
    * Yapılan araştırmalarda, ananasın kanser önleyici etkisine rastlanmıştır.
    * Özellikle şişkinlik ve ödem yapan, sinüzit, boğaz ağrısı, kireçlenme ve gut gibi iltihabi hastalıklarda, iltihap önleyici etki göstererek şişkinliğin azalmasına yardımcı olabildiği bilinmektedir.
    * Ananasın tek başına öğün aralarında sap kısmının ve gövdesinin tüketilmesiyle bromelin enziminin
    iltihap ve ödem önleyici etkisi maksimum düzeyde artırılabilir.
    * İçerdiği yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    * Yine içerdiği C vitamini sayesinde, iyi bir antioksidan olma özelliğiyle vücutta hasar oluşturan serbest radikallerin etkisini azaltmakta ve hücre kaybını önleyebilmektedir. Yüksek düzeyde serbest radikal damar hasarına neden olup hasarı ilerletmekte, astım ataklarını sıklaştırmakta, kolon hücrelerine zarar verip kolon kanseri riskini artırmakta, eklem ağrılarının görüldüğü hastalıklara neden olabilmektedir.
    * Ananas besinlerle az miktarda alınan manganezin de zengin bir kaynağıdır. Manganez enzimlerin etkinliğinin görülebilmesi ve antioksidan özelliğin daha verimli olabilmesi için önemlidir.
    * Ananas manganezin yani sıra iyi derecede B1 vitamini içerir. B1 vitamini enzimatik reaksiyonlarda tamamlayıcı ve enerji üretiminde yardımcıdır.
    * Ananas bakteri ve parazitlerle savaşmak konusunda vücudun en iyi yardımcılarından bir tanesidir.
    * Sindirimi kolaylaştırır.
    Ananasın Kalorisi
    1 Dilim ananas 43 kaloridir.

     
Ananasın Faydaları Saymakla Bitmiyor! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. balın faydaları saymakla bitmiyor!!!

    balın faydaları saymakla bitmiyor!!!

    Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı olan balın faydaları saymakla bitmiyor. Doğal balın yaşlanma etkilerini geciktirdiğini söyleyen uzmanlar, bal seçiminde de dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kış aylarında vücut direncini yüksek tutan ve nezle, grip gibi salgın hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılan balın, stresle mücadelede de etkili olduğu kaydedildi. Diyetisyen Ferin Batman,...
  2. Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

    Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

    kefirin faydaları hamilelikte kefir hamilelikte kefir içmek kefirin kullanımı kullanılır mı KEFİR GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN VE PROBİYOTİK KAYNAĞI NE YAPMALI? Kanserden korunmak için beslenme planınızda meyve ve sebzelere, tahıllara ve bakliyata mümkün olduğu kadar fazla yer vermenizde fayda var. Bu doğal yiyeceklerin içindeki vitamin, mineral ve antioksidan maddeler (rezveratrol, likopen,...
  3. Böğürtlenin faydaları saymakla bitmiyor

    Böğürtlenin faydaları saymakla bitmiyor

    bögürtlen, sifa, bitki, faydalari, hafizaya ne iyi gelir, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz Böğürtlenin faydaları saymakla bitmiyor İçeriğinde bulunan ellagik asit antikanserojen madde olarak biliniyor. Bu madde kanser hücrelerinin ve tümörün büyümesini engelliyor. Göğüs ve rahim tümörünün büyümesini engellediği Amerika’da Kuzey Carolina’daki Clemson Üniversitesi’nde...
  4. Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor

    Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor

    bu konu pazının faydaları hakkında bilgilere yer vermektedir. Özellikle kış ayların da sarması sık sık yapılan pazının faydaları saymakla bitmiyor. Pazıyı sadece bir yemek olarak düşünmeyin. Sağlık açısından da çok faydalı olan pazının bakın ne gibi faydaları bulunuyor; Doğada bir çok yararlı bitkinin olduğunu biliyoruz. Bazen bilerek göz ardı ediyoruz. Bazen de faydalarını bilmeden...
  5. Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor

    Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor

    Aslında daha çok yemeklere tat ve hoş koku vermesi amacı ile bir baharat gibi kullandığımız biberiyenin sağlığa da pek çok faydasının bulunduğu bilinmemektedir. Her mevsim yeşil kalan, çalı cinsi bir bitki olan Biberiye, İğne yapraklıdır ve koyu yeşil renkte olan yapraklarını kış aylarında da dökmez. Son yıllarda zayıflama çaylarında adı sıkça geçmektedir. Hemen hemen tüm zayıflama çaylarının...

Sayfayı Paylaş