gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    anason

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    (Anis / Anis / Anise) Haziran-agustos aylarinda, beyaz renkli çiçekler açan, 50-60 cm yüksekliginde, bir senelik bitki. Gövde dik, silindir biçiminde, içi bos, çok dalli, tüylü ve üstü çizgilidir. Alt yapraklari uzun sapli, oval veya kalb biçimindedir. Çiçekler bilesik semsiyelerde toplanmislardir. Meyveleri armut seklinde küçük, üzeri tüylü, yesilimsi sari renklidir.Basta Ege bölgesi olmak üzere bütün Anadolu’da bahçelerde yetistirilir. Kültür anasonunun vataninin Anadolu oldugu tahmin edilmektedir.Meyvalarinda nisasta, müsilaj, sabit ve uçucu yag bulunmaktadir. Uçucu yag miktarlari bitkinin cinsine ve yetistigi yerin sartlarina baglidir. Uçucu yagin % 80-90’i anetoldür. Anetol, zehir etkili fakat bu etkisi çok olmayan bir maddedir. Meyvelerinden su buhari distilasyonu ile elde edilen anason yagi, hemen hemen renksiz ve karakteristik kokuludur. Anason tipta midevi, bagirsak gazlarinin tesekkülünü önleyici, hazmi kolaylastirici ve gögüs yumusatici olarak kullanilir. Ayrica nefes darligi, öksürük ve kalb çarpintisi rahatsizliklarinda da etkilidir. Anason yüksek dozda alindiginda bas agrisi, uyusukluk, görme zorlugu yapar. Daimi kullananlarda anisizm hastaligina sebeb olur. Bilhassa çocuklara uyku vermede, midede tesekkül eden gazlari gidermede çok faydalidir. Bebekler için bir çay kasigi tohum bir bardak suya olmak üzere çay olarak hazirlanir. Yemeklerden önce veya süte katilarak bir kaç çay kasigi verilir. Büyükler % 1-2’lik çayini günde 2-3 bardak alabilir. Türkiye’de yetistigi yerler: Bütün Anadolu Kullanildigi yerler: Kullanilan kismi, meyvalari ve yapraklaridir. Meyveleri tamamen olgunlastiktan sonra toplanir ve gölgede kurutulur. Hazmi kolaylastirir. Istahsizligi giderir. Mide ve barsak gazlarini söktürür. Idrar artirir. Migren agrilarini keser. Astim, nefes darligi ve bronsitte görülen sikayetleri giderir.
    alıntıdır

     
anason konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Anason YaĞi

    Anason YaĞi

    ANASON YAĞI Bebeklerde gaz giderici, mide gazı giderici,ter kesici ve idrar arttırıcı etkileri vardır. astım ve bayanlarda adet düzensizliklerinde hormon dengelenmesinde kullanılır. Cilt bakım ve temizliğinde kullanılır. On iki parmak bağırsağındaki yaralara da faydalıdır. İÇİNDEKİLER: Tuyon, sincol, barneol ve piren maddelerini içerir. KULLANILIŞI: 2-10 Damla bir şeker parçası üzerine...
  2. Anason

    Anason

    Misafir gelmesiyle ya da sevinçli bir haberle tabir edilir.Hile olarak yorumlanır.Rüyada anason görmek, hayir ve menfaate; bir rivayete göre de kedere yorumlanir. Anason yemek hayir ve menfaate; veya kedere düsmege isarettir. Tazesi kurusundan iyidir. Ibni Sirin 'e göre; anason hayra yorumlanir. Rüyasinda bir baharatçidan anason satin aldigini görmek. Bekledigi bir habere isarettir. Anason...
  3. Anason

    Anason

    Anason Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. İdrarı arttırır. Öte yandan kusmayı ve ishali keser
  4. Yıldız anason

    Yıldız anason

    yıldız anasonu, faydaları Bu yazımızda yıldız anasonu hakkında bilgiler sunuyoruz sizlere Melek'ler. Nedir yıldız anasonu ve faydaları nelerdir; buyrun öğrenelim:) Ana yurdu Çin'in güneyi ve Vietnam olan yıldız anason (star anise), yüzyıllar boyunca iki bölgede, mutfaklarda ve hastalık tedavilerinde kullanılmış. Yaprak dökmeyen manolya ağacının meyvesi olan bu baharat, aynı zamanda...
  5. Anasonun Faydaları

    Anasonun Faydaları

    Anason nedir Anason nerde kullanılır Anasonun yararları Hamurişlerinde kullanılan anason kendine has kokusuyla pek çok kişi tarafından sevilirken aynı zamanda da alternatif tıp tedavilerinde de kullanılıyor melekler :) Bakın anasonun sağlığımıza faydaları neleermiş :tik: - Anne sütü artırıcı: Anason tohumu öğütülüp balla macun yapılıp yenir, anason tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak...

Sayfayı Paylaş