Anasonlu Gevrek Tarıfi Resimli yapılışı burada

M

Misafir

Forum Okuru
Anasonlu Gevrek Tarıfi Resimli yapılışı burada
Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
Anasonlu Gevrek Dilimler nasıl yapılır



Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler, sizlere daha önce evde ekmek yapılışı tarifi sunmuştuk. Şimdi de çok lezzetli bir tarif sunuyor ve anasonlu gevrek tarifi paylaşıyoruz.


anasonlu_gevrek_tarifi-5b.jpg


Malzemeler
-150 gr tereyağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-3 tane yumurta
-2 tatil kaşığı anason
-2 tane limonun rendelenmiş kabuğu
-450 gram un (4 su bardağı)
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu



Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
*Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta yumuşamış tereyağı ile toz şekeri bir tabağa koyup krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Yumurta, limon kabukları ve havanda dövmüş olduğumuz anasonu da ilave edip iyice karıştıralım. Un ve kabartma tozunu katıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
*Fırınıda 170 dereceye ayarlayalım. Hamurumuzu tezgâhımızın üstüne yuvarlayarak ekmek somunu biçiminde uzatalım ve streç filme iyice sarıp buzdolabında on beş dakika bekletelim.
*Hamuru dolaptan alarak bir cm kalınlığında dilimleyelim. Yağlanmış yada yağlı kâğıdı fırın tepsisine serip dilimlemış olduğumuz hamuru dizip 20-25 dakika pişirelim. Soğuduktan sonrada servis yapalım.
Not: Bu kurabiyeleri kapalı cam kavanoz içinde 4 gün süreyle taze olarak saklayabiliriz.
 
Geri
Üst