gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    ançuez ezmesi

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış
    1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış
    2 çay kaşığı limon suyu
    3 adet yumurta
    100 gr tereyağ
    karabiber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.

     
ançuez ezmesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Antep Ezmesi

    Antep Ezmesi

    acılı antep ezmesi tarifi ezme çeşitleri antep ezmesi tarifi ezme cesitleri Malzemeler 6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş 1 çorba kaşığı acı biber salçası 2 soğan rende süzülmüş 1 demet maydanoz ince doğranmış 1 tatlı kaşığı acı pul biber tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1/2 limon 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar...
  2. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  3. Badem ezmesi

    Badem ezmesi

    Malzemeler: 1 su bardağı toz badem 1 su bardağı su 1.5 su bardağı tozşeker 3 damla limon suyu Süslemek için Soyulmuş badem Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. *Tahta bir kaşık yardımıyla şerbeti beyazlaşıncaya kadar çırpın. Toz bademi ilave edip yoğurun....
  4. Ançuez ezmesi

    Ançuez ezmesi

    Melişlerim yemeklerinizin yanına yakışacak bir ezme tarifi buyrunn:9 Malzemeler 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari 6 adet ançuez zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincaanı maydonoz kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100gr tereyağ karabiber tuz Hazırlanışı Yumurtaları katı olarak haşlayın sarılarını alıp iyice ezin.Avçuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra blendır...
  5. haşhaş ezmesi

    haşhaş ezmesi

    marketten tohum halinde haşhaş aldım bunu nasıl kullanacağım yani ezme işlemini nasıl yapacağım bana yardımcı olursanız sevinirim

Sayfayı Paylaş