gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.236
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Andız Pekmezinin Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    andız pekmezi, nedir, nasıl yapılır, faydaları, yararları nelerdir, hakkında detaylı bilgiler burada
    [​IMG]


    Andız Pekmezini daha önce hiç duydunuzmu melekler bilmiyorum ben ilk defa duydum ve şifa kaynağı olan andız pekmezinin yapılışını ve faydalarını sizinle paylaşmak istedim...

    Andız Pekmezi
    Andız otudan elde edilen pekmezin çok çeşitli insan sağlığına yararlı faydaları bulunur.Andız otunun rengi sarı ve tat olarak ise acıdır.Ülkemizde de yetişmekte olan bitkilerdendir.Özellikle Hatay ve Antalya illeri andız yetişen önemli iller arasındadır.Andızın kokusu ise bir hayli serttir.Andızın boyu 2 metreye kadar ulaşabilmekte olup sulak toprak tipini ve rutubetli ortamı seven bitkiler arasında yer alır.

    Andız bitkisinden elde edilen andız pekmezi ise %100 doğal ve el değmemiş, içine hiç bir ilave katılmamış çok faydalı pekmezdir.Andız pekmezi tüketmeniz mutlaka önerilir.Üzüm pekmezi gibi çok kullanılan pekmez türleri arasında olmasada çok yararlı özellikleri bulunur.

    Andız Pekmezi Yapılışı:
    Eylül sonu ile ekim başında olgunlaşan andız meyveleri olgunlaşmamış halde ağaçta bulunduğu gibi rüzgar ve insanlar tarafından çırpmak suretiyle tabana dökülürler. Ağaçtan ve yerden toplanan meyveler çuvallara doldurularak tatlı yapılacak yere getirilir.

    Andız meyveleri el dövecekleri ile kabuk kırılır. Kırma olayı tek tek tekrarlanır. Kırılanlar tekne, kazan, leğen, helke, teneke, tencerelere konarak ağızlarına kadar su ile doldurulur. İki gün bekletildikten sonra özel yapılmış süzme teknesine koyarlar. Teknenin ağız deliği açılarak önüne şekerli suyun birikmesi sağlanır, dolan kaplar ateş üzerindeki kazanlara aktarılır. Kaynatma olayı başlatılmış olur.

    Sabah başlatılan kaynatma olayı akşama kadar devam edilir. Kaynatma anında sıvı kaynadıkça kazanın yüzünde köpükler oluşur. Kazan yüzündeki köpükler saplı tas ile alındıkça karıştırılmaya devam edilir.turkeyarena.com
    Köpüklerin alınması delikli kevgir ile yapılır.Köpükler bir kapta toplanır. Kaynama suretiyle kazan içindeki suyun çok kısmı buharlaşa buharlaşa pekmez oluşur.

    Andızın pekmezi kırmızımtırak koyu kahve rengindedir. Diğer gün günlemeye alınırsa daha dayanıklı ve parlak görünümlü olur. Elde edilen pekmez tatlı olarak yemeklerin yanında yendiği gibi şerbet yapılarak da içilir.

    Pekmez kazanının dibinde alaca kahverengimsi pekmezli tortu birikir. Bu tortuda daha önce alınan kabın içerisinde biriktirilir ve tortu hayvan yemine karıştırılır.

    Altı kilo meyveden bir kilo pekmez elde edilir.


    Faydaları

    Anemiyi önler.
    Bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını iyi gelir.
    Akciğer ve karaciğer organlarına son derece faydalı özelliği vardır.
    Yatak ıslatma gibi sorunu olan insanlarda da kullanılabilir.
    Andız pekmezi; öksürük, sarılık, kaşıntıda faydalıdır.
    Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir.
    Egzama gibi cilt problemlerine deva olur.
    Mide bulantısını önler.
    Andız pekmezini sade olarak tüketebileceğiniz gibi tahinle karıştırarakta kullanabilirsiniz.

     
Andız Pekmezinin Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. pekmezin faydaları

    pekmezin faydaları

    pekmezin faydaları pekmezin faydalari üzüm pekmezinin faydaları üzüm pekmezi hamilelikte Pekmez hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir. Büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, gebe...
  2. Pekmezin Faydaları

    Pekmezin Faydaları

    pekmez,pekmezin faydaları,pekmez çeşitleri,pekmez nedir,pekmezin yararları Pekmez hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir. Pekmez hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi...
  3. andız pekmezini duydunuz mu melekler?

    andız pekmezini duydunuz mu melekler?

    Andız pekmezi diye bir pekmez varmış nelere iyi gelir söyleyebilir misiniz bana? Her derde şifa diyorlar doğrumudur? Pahalı mıdır?
  4. Andız Pekmezi Nasıl Kullanılır ?

    Andız Pekmezi Nasıl Kullanılır ?

    Andız pekmezi faydaları Andız pekmezi nasıl kullanılır Şifalı bitkiler içinde andız kozalağından yapılan andıç pekmezinin faydaları ile ilgili bilgiler sunuyoruz sizlere melekler :) Andız Pekmezi, akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, ardıç olarak da bilinen ağacın kozalaklarından el değmeden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen şifalı bir pekmezdir. Ardıç...
  5. pekmezin faydalarını yazarmısınız lütfen

    pekmezin faydalarını yazarmısınız lütfen

    Merhaba.Pekmezin faydalı olduğunu biliyorum ama annem iyice abartıyor ne şikayetim olsa pekmez içirmeye çalışıyor.Lütfen bana pekmezin yararlarını yazarmısınız ?

Sayfayı Paylaş