Ankara tava

sevde 7

Daimi Üye
Üye
Ankara tava
ankara tava, yapılışı, malzemeleri, pişirilmesi, resmi aradığınız herşey burda meleklerim...

398729456_fd932a425b-239.jpg


işte meleklerime bir başka güzel tarif daha sanki kokusu burnuma geldi hele resmini görünce açlığım aklıma geldi neyse daha fazla uzatmadan o güzel ankara tavasının malzemeleri ve yapılışına geçelim.

malzemeleri

•250 gram et (nuar ya da kemikli et)
•1 su bardağı pirinç
•2 adet büyük domates
•2 diş sarımsak
•2 adet arpacık soğan
•2 su bardağı su
•Defne Yaprağı
•Tane karabiber
•sıvıyağ

Hazırlanışı

1.Et, soğan, defne yaprağı ve karabiberler 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır.
2.Bu arada pirinç sıcak su ile ıslatılır.
3.Domatesler rendelenip ezilen sarımsakla karıştırılır.
4.Haşlanan et liflerine ayrılır.
5.Yapışmaz bir tavaya ya da tavaya sıvı yağ konulup kızdırılıp altı kapatılır.
6.Etler yağa konulur.
7.Üzerine sarımsaklı domates rendesi dökülür.
8.En üste de pirinçler konulur.
9.Etin haşlama suyundan bir bardak konulduktan sonra tavanın üstü kapatılarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
10.Pişen pilavı ters çevirmek suretiyele tabağa aktararak servise hazır hale getirebilirsinz.

afiyet olsun...
 
Geri
Üst