gebe
  1. renesme

    renesme Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    414
    Beğenilen Mesajlar:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    hatay iskenderun

    Antakya Mutfağı - HUMUS (Tereyağlı)

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında renesme tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 Kişilik

    • 500 gr. nohut
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı çamfıstığı
    • 1,5 su bardağı tahin
    • Tuz

    Hazırlanışı : Nohut bir gece önceden ıslatılır. Düdüklü tencerede iyi pişinceye kadar haşlanır. Suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa çekilir. limonIarın suyu sıkılır. Sarımsak dövülür. Tahin, ezilip püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konulur. Bir tavada eritilen tereyağının içine çam fıstıkları eklenip kavrulur ve humusun üzerine dökülerek sıcak servis edilir.
    [​IMG]

     
Antakya Mutfağı - HUMUS (Tereyağlı) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Limonlu tereyağlı kek...

    Limonlu tereyağlı kek...

    limonlu tereyağlı kek tereyağlı kek Malzemeler: 2 çubuk tereyağı (yada margarin) ,240gr. 5 yumurta 2,5 su bardağı tozşeker 1 limon kabuğu rendesi 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu 3 su bardağı elenmiş un 1,5 cay kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema...
  2. Dedeman Antakya

    Dedeman Antakya

    antakya eğlence mekanları antakya masaj salonları masaj salonu yüzme kursları DEDEMAN ANTAKYAStatü :- Telefon :(326) 221 80 80Faks : (326) 221 82 82Adres : ODABAŞI BELDESİ, KAVASLI MAHALLESİ ATATÜRK BULVARI NO:114 31034 ANTAKYA/HATAY E-posta :[email protected] :http://www.dedeman.comYazdırılabilir versiyon.Oda ve Yatak 100 Oda, 230 Yatak, 90 Standart Oda,1 Engelli Odası, 17 Sigara...
  3. tereyağlı havuç garnitürü

    tereyağlı havuç garnitürü

    havuç garnitürü Havuçların dış kabukları temizlenir, arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bolca suda beş dakika kaynadıktan sonra süzülür, tekrar su eklenir, bir miktar tuz, tereyağı ilave edilerek pişirilir. Ateşten aldığımız zaman, suyu kalmamış olmalıdır. Arzu edilen etler yanına konur.
  4. tereyağlı kereviz garnitürü

    tereyağlı kereviz garnitürü

    Kereviz dış kabukları derince alınır; arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bol limonlu suda onbeş dakika haşlanır, süzülür, tekrar limonlu suda pişene kadar haşlanır. Bir kap içinde bir miktar tereyağla süzülmüş kereviz ıslatılıp arzu edilen et yanına konur veya bir kap içinde tereyağa birkaç kıyılmış soğan, bir defa haşlanmış ve süzülmüş kereviz, limon, su, tuz ilave edilerek pişirilir.
  5. Antakya Biberinin Faydaları Nelerdir ?

    Antakya Biberinin Faydaları Nelerdir ?

    Antakya biberinin faydaları Antakya biberinin özelliği nedir Antakya biberinin yararları Son zamanlarda zayıflatıcı özelliğiyle adını duyuran Anytakya biberinin faydaları hakkında bilgi almak için makalemize geçiyoruz melekler :) Cilde iyi gelir. Acı biber, damarlarda pıhtılaşmış kanı çözer, ağrıyı geçirir. Metabolizmayı hızlandırır ve böylece vücuttaki yağ yakımını arttırır. Ayrıca...

Sayfayı Paylaş