gebe
  1. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0

    Antep işi kısır

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında Ariza tarafından paylaşıldı.

    antep kısır tarifi antep işi nasıl yapılır kısırı yöresel kısır tarifleri kısırı tarifi Malzemeler;
    1 su bardağı ince bulgur
    2 adet orta boy domates
    2 adet orta boy salatalık
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1/2 çay bardağı nar ekşisi ya da limon suyu
    1 su bardağı sıcak su
    Maydanoz
    Nane
    Karabiber
    Pul biber
    Tuz
    Hazırlanışı;

    Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (suyunu çekecek şekilde). Bu şekilde suyunu çekmesi için 10 dakika bekletelim. Biz bu arada soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Biber salçasını ekleyelim.

    Ayrı bir kaba domates maydanoz salatalık ve naneyi ince ince doğrayalım. Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım. Nar ekşisi ve yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve servis yapalım. Afiyet olsun.

     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    ımmm kısırı sevmeyen pek azdır sanırım hele ikindi zamanı yanında çay ve arkadaşlar oldumu deymeyin keyfe :D teşekkürler canım emeğine sağlık
     
  3. Misafir Melek

    Misafir Melek Forum Okuru

    ----

    çok güzel elinize sağlık:)
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Şubat 2010
  4. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Antepte görev yapmış biri olarak her yemeğine bayılırım:D
    Sarımsak ve nar ekşisi lezzetlerinin sırrı..
     
  5. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Bir baskadir bizim oralarin yemegi :)
     
Antep işi kısır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kısır

    kısır

    Malzemeler Yeşil biber 4 orta boy Limon suyu ½ su bardağı Marul ½ adet Zeytin yağı ½ su bardağı Domates 4 orta boy Biber salçası 1 yemek kaşığı Su (sıcak) 2 ½ su bardağı Domates salçası 9 yemek kaşığı Bulgur (köftelik) 2 ½ su bardağı Tuz 4 tatlı kaşığı Yeşil soğan 10 adet Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı Maydanoz 1 büyük demet Kara biber ½ tatlı kaşığı Taze nane 4 dal Yapılışı Bulguru...
  2. Antep Salatası

    Antep Salatası

    Malzemeler 5 Adet domates, 3 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak, 1 bağ maydanoz, 3 adet yeşil biber, 1 adet limon, 1 adet salatalık turşusu, Pulbiber, kuru nane, tuz, sumak ekşisi, nar pekmezi. Yapilis Tarifi Domates, kuru soğan, sarımsak, yeşil biber ince ince kıyılır. Maydanoz doğranır. İçine tuz, limon, biber, nane, sumak ekşisi, nar pekmezi ilave edilir ve servise sunulur
  3. kısır döngü

    kısır döngü

    işte size kısır döngü böylee sürer gi,derrr Yıllarca Sürebilir --------------------------------------------------------------------- Baba Ne babası İskele babası Ne iskelesi Vapur iskelesi Ne vapuru Ada Vapuru Ne adası Kuş adası Ne kuşu Guguk kuşu Ne guguğu Saat guguğu Ne saati Duvar saati Ne duvarı Bina duvarı Ne binası Klüp binası Ne klübü Çevre klübü Ne çevresi...
  4. antep salatası

    antep salatası

    Antep salatası yöresel bir salata.....Lezzetli .....Afiyet olsun Malzemeler 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 avuç kadar maydanoz 1 küçük soğan 1 diş sarımsak Nar ekşisi, sumak ekşisi veya koruk ekşisi 1 çay bardağı su Kuru nane, tuz Yapılışı Malzemeleri olabildiğince küçük olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ezin. Derin bir kaseye tüm doğradığınız malzemeleri alın. Küçük bir...
  5. İşte AB Tarafından Tescillenen İlk Ürün: Antep Baklavası!

    İşte AB Tarafından Tescillenen İlk Ürün: Antep Baklavası!

    antep baklavası, antep baklavası tescillendi, antep baklavası hakkında Sevgili melekler, dün AB komisyonunun verdiği resmi onayla Antep Baklavası tescil edilen ilk Türk ürünü oldu. Türkiye ile Yunanistan arasında tartışmaya neden olan Antep baklavasının tesciline yönelik ilk adım 2009'da Gaziantep Sanayi Odası tarafından atılmıştı. Başvuruya ilişkin dört yıl süren değerlendirme yapan Avrupa...

Sayfayı Paylaş