gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Antioksidan Nedir? Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir?

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    antioksidan nedir,antioksidan içerenler,antioksidan içeren besinler nelerdir,antioksidan hangi besinlerde vardır,antioksidan taşıyan besinler,antioksidan içeren yiyecek ve içecekler,antioksidan içeren besinlerin vücuda zararları antioksidan.jpg


    Antioksidanların insan vücudundaki hücrelerin yapılarını korumaktadır.Bu özellikleri ile hücrelerin anormalleşmelerine ve kanser oluşturmalarının önüne geçer.Yaşlanmayı erteleyici özellikleri de bulunmaktadır.

    Antioksidan yönünden beslenmeye önem verenler ise, özellikle hangi besinleri tercih etmelidirler?

    Tahlil.com olarak, yüksek oranda antioksidan içeren besinlere yönelik bilgilerimizi okuyucularımızla paylaşıyoruz.
    Doğal ortamlarda yetişmiş taze sebze ve meyveler antioksidanlar yönünden oldukça zengindir. Bilinen en etkili antioksidanlar A, E, C vitamini, selenyum ve çinkodur.
    Üzüm çekirdeği de, oldukça güçlü antioksidan madde taşıyıcısı olarak kabul edilmektedir. Hatta üzüm çekirdeği içeren ürünler, özel olarak satılmaktadır.
    Uzmanlar özellikle siyah üzümün çekirdeğiyle birlikte yenilmesini önermektedirler.Çekirdek çiğnenerek yenilmelidir, yutulması tercih edilmemektedir.
    Yaz aylarında siyah üzüm bilinen en yararlı, doğal ve erişilebilir antioksidandır.
    Antioksidan içeren diğer meyvelerin başlıcaları ise, çilek, mürdüm eriği, böğürtlen, yaban mersini ve kuşburnudur.
    Antioksidan içeren sebzelere gelince; brokoli, lahana, karnabahar, brüksel lahanası, havuç, semiz otu, kereviz, soğan ve sarımsak güçlü antioksidan kaynaklarıdır.
    Genel bir bilgi olarak, daha koyu, canlı ve daha parlak renkli sebze ve meyveler yüksek oranlarda antioksidan madde içerirler.
    Domates de, doğal ortamlarda yetiştirildiği sürece mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Domateste en çok bulunan ve diğer kırmızı sebzelere de rengini veren likopen, güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir.
    Domatesin hemen her mevsimde bulunması da önemli bir avantajdır.
    Kuru yemişlerden, ceviz, badem, fındık, kabak ve ay çekirdeği de antioksidan kaynaklarıdır. İçeceklerde de, antioksidanlar bulunmaktadır.
    Bitkisel çaylardan; yeşil çay, kekik, biberiye, ada çayı gibi çaylar antioksidan içermektedir. Bunun yanı sıra, nane, zencefil, zerdeçal gibi baharatlar da kuvvetli antioksidan kaynaklarıdır.
    Bu baharatlar kullanılarak yapılan çaylar veya yemekler de antioksidan kaynağı olarak birer alternatif olabilirler.

     
Antioksidan Nedir? Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ..antioksidan...

    ..antioksidan...

    Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir.
  2. Antioksidan nedir?

    Antioksidan nedir?

    Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir.
  3. Antioksidan nedir

    Antioksidan nedir

    antioksidan nedir, ne demek, ne demektir, ne işe yarar, nelerde var, nelerde bulunur, buyrun öğrenelim arkadaşlar Yazılı ve görsel basında, belsenme - diyet haberlerinde sık sık duyuyoruz "antioksidan" kelimesini Melek'lerim. Peki nedir bu antioksidan ve nelerde bulunur, biliyor musunuz? O halde gelin bilgi edinin Melek'lerim:A Antioksidan Nedir? Kimyasal bir maddedir....
  4. Karbonhidrat içeren besinler nelerdir

    Karbonhidrat içeren besinler nelerdir

    Karbonhidrat bulunan besinler Karbonhidrat içeren besinler nelerdir Az önce karbonhidrat nedir diye yazımızda öğrenmiştik Melek'lerim. şimdi ise karbonhidrat içeren besinler neler yani hangi besinlerde karbonhidrat varmış, öğreniyoruz :) Ekmek, makarna, simit, mısır unu, mısır gevreği, yulaf ezmesi, hamur işleri, beyaz pirinç, bulgur, mercimek, patates, fasulye, nohut, elma, kayısı,...
  5. Östrojen içeren besinler

    Östrojen içeren besinler

    Hem kadınların hem de erkeklerin vücudunda mevcut olan östrojen hormonu, kadınlarda daha yüksek miktarlardadır. Öyleki, kadınların erkeklerden farklı olan vücut şekillerinin oluşmasında östrojen hormonunun payı büyüktür. Göğsün gelişmesinde, leğen kemiğinin genişlemesinde, kalça ve uyluk bölgesindeki vücut yağının miktarının arttırılmasında rol oynayan östrojen ayrıca kadınlarda erkeklere...

Sayfayı Paylaş