gebe
  1. kördügüm

    kördügüm Tatlı ve Çalışkan Melek Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.247
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0

    Antioksidanin Faydalari....

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında kördügüm tarafından paylaşıldı.

    antioksidanin faydalari armut sirkesinin faydaları Çayın sağlık için en önemli faydalarından birisi, doğal bir Antioksidan kaynağı olması. Peki Antioksidan nedir? Vücudumuza ne gibi etkileri var? Faydaları nelerdir?
    [​IMG]Çay ve sağlık

    Antioksidanlar, hücrelere zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirerek, kanser dahil pek çok hastalığa ve erken yaşlanmaya neden olabilecek zincir reaksiyonları önleyen moleküllerdir. Bu moleküllerin vücutta gerekli seviyelerde bulunabilmesi için, yüksek oranda antioksidan içeren çay, meyve, sebze gibi besinler alınmasına dikkat edilmelidir.

    Vücudumuzun kendini tahrip etme özelliği olduğu gibi, kendini savunma mekanizmasından ileri gelen tedavi özelliği de bulunur. İçeriğinde antioksidan bulunduran besinler de bu mekanizmayı tetikleyerek serbest radikallerin ve toksinlerin oluşumunu engeller ve hatta yaşlanma etkilerini azaltırlar.
    Camelia Sinensis, yani çay, gerçek ve doğal bir antioksidan kaynağıdır. Çaydaki antioksidan madde Flavonoid olarak adlandırılır. En güçlü antioksidanlardan biri olan flavonoidlere, çay dışında sebze meyvelerde de rastlanır.
    Çay tüketimiyle alınan antioksidanların faydaları, bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Yeşil ya da siyah çay içerek elde edilebilecek faydalar arasında, kalp- damar hastalıkları riskini azaltması, bazı kanser türlerine karşı direnç sağlaması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, dişlerde plak oluşumunu azaltması gibi faydalar sayılabilir.
    Tein ve Teanin nedir?

    Tein, diğer adıyla kafein, kahvenin içerdiği maddeyle aynıdır. Çayda, kahvenin yarısı kadar kafein bulunur. Günde içilecek 8 bardak çay, vücudunuzun ihtiyacı olan kafeini doğal yoldan karşılayarak zinde kalmanıza yardımcı olur.
    Teanin ise sadece çayda bulunan bir amino asittir. Çay yapraklarında bulunur ve hem rahatlatır, hem konsantrasyon sağlar.
    Tein ve teanin, yeşil ve siyah çayda bulunur. Bu iki mucizevi madde, çayın diğer bileşenleriyle birlikte vücudunuzun ve zihninizin canlanmasını sağlar.

     
  2. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Antioksidanin Faydalari....
    faydalı biligler verdiğin için çok sağol bitanesi
     
Antioksidanin Faydalari.... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ispanagin Faydalari...

    Ispanagin Faydalari...

    ispanagin faydalari ispanağin faydalari ıspanağın faydaları ıspanagın faydaları ıspanağın tarihçesi Ispanak Ispanakgiller familyasından; kış sebzesi olarak yetiştirilen bir bitkidir. İçeriğinde demir, vitaminler ve enzimler bulunur. Vücudun dayanıklılığını artırır. Kansızlığı ve gelişme bozukluğunu giderir. Soğuk algınlığına karşı korur. Kalp ve gelişme bozukluğunu giderir. Kalp...
  2. Armutun Faydalari...

    Armutun Faydalari...

    armutun faydaları armutun faydası faydalari faydasi hamilelikte faydaları Armut (pirus communis) : Gülgillerden; çiçekleri beyaz bir ağacın meyvesidir. Armut; suluca yumuşak tatlı ve küçük çekirdeklidir. Rengi sarı ile yeşil arasında değişir. Ankara , Mustabey, Çengel, Kumla, Bey olmak üzere birçok çeşidi vardır. Faydası : Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum...
  3. Zayiflamanin Faydalari

    Zayiflamanin Faydalari

    ZAYIFLAMANIN FAYDALARI -Uykusuzluk ve huzursuz uyuma düzelir. -Tansiyon şikayetleri normale döner veya azalır. -Horlama, nefes darlığı, çarpıntı, yorgunluk hissi ortadan kalkar. -Mide şikayetleri tamamen ortadan kalkar veya hafifler. -Eklem ağrıları, bacaklarda uyuşma ve karıncalanma gibi şikayetler ortadan kalkar veya hafifler. -Kandaki yüksek kolesterol, lipid ve ürik asit seviyeleri normale...
  4. Kerevizin faydalari

    Kerevizin faydalari

    Akdeniz mutfağının önemli lezzetlerinden kereviz, içerdiği maddeler sayesinde sinirliliği önlüyor; şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına iyi geliyor. Akdeniz mutfağının önemli yiyecekleri arasında yer alan kerevizin, içerdiği maddeler sayesinde insanları asabiyetten uzak tuttuğu belirlendi. Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine...
  5. Çayın faydalari

    Çayın faydalari

    cayin faydalari arastirma saglik kalp krizini engelleyen gidalar en iyi agri kesici İngiliz Daily Mail gazetesi, yapılan araştırmaları inceleyerek düzenli olarak günde üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına birçok sorunu ortadan kaldırdığını açıkladı. Londra Üniversitesi Eczacılık bölümünden Profesör “Simon Gibbons “Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç bardak çay içilmeli....

Sayfayı Paylaş