gebe
  1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    arabaşı çorbası ve hamuru

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    arabasi hamuru arabaşı hamuru nasıl yapılır arabasi tarifi arabaşı yemeği


    [​IMG]


    Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber
    Yapılışı:
    Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
    Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.
    Afiyet Olsun…

    Hamuru için:
    1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz
    Hamurun Yapılışı:
    Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.

     
arabaşı çorbası ve hamuru konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sebze Çorbası ve Püresi

    Sebze Çorbası ve Püresi

    Kullanılacak Malzemeler 1. hafta (sebze çorbası) 2. hafta (basit sebze püresi) 3. hafta (karışık sebze püresi) Hazırlanma Şekli Sebze çorbası ve püresi, 5. ve 6. aylarda muhallebiye başladıktan 1-2 hafta sonra (ancak iyi kilo alan bebeklerde muhallebiden önce) genellikle öğle öğününde, 1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılarak verilir. 1. hafta (sebze çorbası): 4...
  2. arabaşı

    arabaşı

    Arabaşı Malzemesi : Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuz Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça, Tuz,karabiber,Kırmızı Biber, Bir Miktar Un Yapılışı: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre...
  3. Arabaşı Çorbası yapılısı

    Arabaşı Çorbası yapılısı

    arabaşı çorbası arabaşı çorbasının yapılışı yapılışı çorbası arabas corbasi Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber Yapılışı: Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25...
  4. Hamur ve yünden ilginç heykeller

    Hamur ve yünden ilginç heykeller

    oyun hamurundan heykeller
  5. Şeker Hamuru Malzemeleri ve Hazırlanışı

    Şeker Hamuru Malzemeleri ve Hazırlanışı

    şeker hamuru nasıl yapılır, şeker hamuru malzemeleri, şeker hamuru nedir Pastaların üzerin de farklı şekiller görürüz ve özellikle çocukların ilgisini çeken bu renkli hamurdanb yapılan şekillerin nasıl yapıldığını merak ederiz. Bu yazımız da sizlere yaptığınız pastaların üstünü süslemeniz de kullanabileceğiniz şeker hamurunun yapılışını, malzemelerini paylaşıyoruz. Siz de artık bu tariflerle...

Sayfayı Paylaş