arabaşı

esena

Aktif Üye
Üye
arabaşı
Arabaşı

Malzemesi :

Hamur İçin : Bir ölçü Un
6 Ölçü Su
Tuz
Çorba İçin: Tavuk veya Hindi
Bir Kaşık Yağ
Bir Kaşık Salça,
Tuz,karabiber,Kırmızı Biber,
Bir Miktar Un

Yapılışı:
Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır. . Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır.

Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.
akılır.
 
Son düzenleme:
Ce: arabaşı

tövbeler olsun anlamadım :D:D
ama eminim ki leziz bir yemektir anlasam denerdim yapmayı ama anlamadıımmm :becky:

paylaşımın için tşkler canım ;)
 
Ce: arabaşı

eline sağlık esenacım ben bu yemeyi çok iyi biliyorum hatta bu yemeyi yutmasınıda biliyorum rüyam deyişik bir yemek vede deyişik bir yeme şekli vardır
ama çorbası hakkıyla yapılınca harika bir çorba oluyor
 
Geri
Üst