gebe
  1. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.074
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON

    arabaşı

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında esena tarafından paylaşıldı.

    Arabaşı Malzemesi :

    Hamur İçin : Bir ölçü Un
    6 Ölçü Su
    Tuz
    Çorba İçin: Tavuk veya Hindi
    Bir Kaşık Yağ
    Bir Kaşık Salça,
    Tuz,karabiber,Kırmızı Biber,
    Bir Miktar Un

    Yapılışı:
    Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır. . Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır.

    Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.
    akılır.

     
    Son düzenleme: 31 Ocak 2008
  2. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: arabaşı
    tövbeler olsun anlamadım :D:D
    ama eminim ki leziz bir yemektir anlasam denerdim yapmayı ama anlamadıımmm :becky:

    paylaşımın için tşkler canım ;)

     
  3. HİDOŞ

    HİDOŞ Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.132
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Ce: arabaşı

    eline sağlık esenacım ben bu yemeyi çok iyi biliyorum hatta bu yemeyi yutmasınıda biliyorum ***** deyişik bir yemek vede deyişik bir yeme şekli vardır
    ama çorbası hakkıyla yapılınca harika bir çorba oluyor
     
arabaşı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arabaşı Çorbası yapılısı

    Arabaşı Çorbası yapılısı

    arabaşı çorbası arabaşı çorbasının yapılışı yapılışı çorbası arabas corbasi Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber Yapılışı: Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25...
  2. arabaşı çorbası ve hamuru

    arabaşı çorbası ve hamuru

    arabasi hamuru arabaşı hamuru nasıl yapılır arabasi tarifi arabaşı yemeği Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber Yapılışı: Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben...

Sayfayı Paylaş