TİTAN
*Melekler Mekanı*
Aralık Ayında Hangi Balıklar Yenilmeli?
aralık balıkları, aralıkta hangi balık yenir, aralık ayı balıkları
Sevgili melekler, kışın en çok tüketilen, en sağlıklı gıdaların başında gelen balığın her ay farklı bir cinsi bol olur, lezzetlidir. Bu ay hangi balığı bol bol tüketebileceğimiz, tadına varabileceğimiz konusund aliste veriyoruz sizlere...
Sevgili melekler, kışın en çok tüketilen, en sağlıklı gıdaların başında gelen balığın her ay farklı bir cinsi bol olur, lezzetlidir. Bu ay hangi balığı bol bol tüketebileceğimiz, tadına varabileceğimiz konusund aliste veriyoruz sizlere...
Aralık ayında Uskumru, palamut, torik yağlı olduklarından dolayı tüketilebilir, her türlü yemeği yapılır, hamsi lezzetlidir. Tekir boldur.
Balıklar ve Pişirilme Şekilleri
Beyaz etli balıklar: Sindirimleri daha kolaydır, haşlamaya uygundur. Levrek, çipura, barbunya, lüfer, kefal, barbunya, tekir, karagöz, mercan, dil balığı, kalkan balığı bunlardandır.
Siyah etli balıklar: Beyaz etlilere göre daha az yağlı ve daha az jelatinlidirler, haşlanmazlar. Torik, palamut, uskumru, kolyos, kılıç, hamsi, sardalya, gümüşbunlardandır.
Yağlı Balıklar: Somon, ton balığı, alabalık