gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Arapsaçı (Helxine Soleirolii)

    Konu, 'Bitki ve Bitki Bakımı' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    arap saçı bitkisi arap sacı bakımı arapsaçı bakımı arapsaçı çiçeği saçı çiçeği Arapsaçı (Helxine Soleirolii) [​IMG] Isırgangillerdendir. Anavatanı Korsika ve Sardunya adalarıdır. Bulunduğu toprağı örten bol sayıda pek küçük, açık yeşil renkli parlak yaprağı vardır. Yüksekliği 5 cm olurken, bitki bulunduğu saksıdan taşacak kadar yayılır. Salonlarda sepet içine konulmuş şekilde güzel bir görüntüsü vardır.

    Arapsaçı bitkisinin en küçük parçaları bile aynen saz gibi köklenebilir. Bitki, kökünden bölünerek de çoğaltılabilir.

    Arapsaçı Bitkisinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

    Toprak: Bahçe toprağına biraz kaba dere kumu ve yaprak çürüntüsü eklenirse, arapsaçı için uygun toprak hazırlanmış olur.

    Su: Bu bitki suyu çok sever. Yazın bolca sulanmalı, yapraklarının kararmaması için saksı toprağı nemli tutularak yapraklarına su püskürtülmelidir. Kışın bitkiye verilen su azaltılır.

    Işık: Çok karanlık olmamak kaydıyla her türlü ışıklı ortamda bitki iyi gelişir.

    Sıcaklık: Serin ortamları seven bitki, kışın en düşük 7 dereceye kadar dayanabilir. Ancak, çok sıcak ortamlarda da bitki bozulur.

    Gübre: İçerisine su eklenerek gücü yarı yarıya azaltılmış standart gübreyle yaz mevsiminde 15 günde bir gübrelenir.

    Saksı Değiştirme: İlkbahar mevsiminde uygun toprak eklenerek saksı bir numara büyüğü ile değiştirilir. İkinci saksı değiştirmeden sonra bozulan bitki elden çıkarılır.

    Budama: Bitkiyi şekle sokmak için arada bir yapraklarının kesilmesi uygun olur.

     
Arapsaçı (Helxine Soleirolii) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kuzu etli arapsaçı

    kuzu etli arapsaçı

    arap saçı bitkisi etli arapsaçı arap saçı bitkisi yemeği arapsaçı yemeği Malzemeler 1 kg arapsaçı Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti İki yemek kaşığı un Yarım su bardağı zeytinyağı İki limonun sıkılmış suyu Yemeğin Yapılışı Arapsaçı otları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda bir-iki saat beklemeye bırakılır. Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir....
  2. arapsaçı kavurması

    arapsaçı kavurması

    Evet meleklerim sizin bazılarınızın bilmediği bir izmir yemeğii:) bu bi tür ot arapsaçı deniliyor bunları yıkayıp doğruyorsunuz tencereye taze soğan veya pırasa doğruyorsunuz ve hepbereber kavuruyoruzzz isteğe göre domatesde konulanabilio sadede oluo kavruldukdan sonra 1 yumurta kırılıyorr en son isteğe göre yoğurtlu sarmısak üzerine dökülüp yeniliyorrr denemenizi tavsiye ederimmm çok hoş...

Sayfayı Paylaş