Arı Sütü ve Özellikleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Arı Sütü ve Özellikleri
arı sütü, nedir, özellikleri, nerede bulunur, nasıl elde edilir, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


ari sutu-2a5.jpg



Sevgili melekler,
Kahvaltılarımızın en gözde besinlerinden biri baldır hiç kuşkusuz.Binbir derte deva bu besini üreten arılar müthiş bir hiyerarşik düzende yaşarlar.Her arının görevi bellidir ve hepsi kraliçe arının önderliğinde işlerini yaparlar.Ana arının ölmesi ya da kovancı tarafından kovandan alınması durumunda, koloninin kendisine süratle yeni bir ana arı edinmesi gerekecektir. Bu yeni ana arı eskisinin yumurtladığı son yumurtalardan çıkacaktır.

Bu yumurtaların arı sütü ile beslenmesi, yeni ana arının arı sütü içinde doğuş ve gelişme evrelerini geçirmesi gerekmektedir. Burada görev yine işçi arılara düşer. İşçi arılar üst çene bezlerinden beyaz renkte, pelte kıvamında, hafif keskin koku ve tatta bir sıvı salgılarlar. İşte arı sütü budur. Bu salgı ile beslenen yumurtalar 16 gün sonra arı olarak gözü terk ederler.

Arı yetiştiricileri bu safhada larvaları yok ederek, arı sütünü kaşıklarla gözlerden toplarlar. Her bir gözden yaklaşık O, l gram arı sütü alınabilir. Yüzde 65′i su, yüzde 35′i ise protein, yağ, şeker ve vitamin ihtiva eden kuru maddeden oluşmuştur.

Arı sütü, özellikle sinir sistemi hastalıklarında, yorgunluk sorunlarında, kısırlık ve damar sertliği tedavilerinde, insana güç ve zindelik kazandırmada kullanılan, doğrudan doğadan gelen önemli bir tabii gıdadır. Piyasaya saf veya bala karıştırılmış halde, draje veya tablet halinde sunulmaktadır.
 
Geri
Üst