Armut Tatlısı

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Armut Tatlısı
tatlılar, armut tatlısı, tarifi, yapılışı,resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar.





ramazanda iftar menüleriniz için süper bir tatlı melekler armut tatlısı;

armut.JPG-67.jpg


YAPILIŞI:

Armutlar yıkanır, kabukları soyulur.
• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
• Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp üstlerine dökülür.
• Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
• Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Tenceredeki su üstüne dökülür.
• Orta hararetli fırında armutlar “tarçın” rengine gelinceye kadar pişirilir.
• Soğuduktan sonra servis yapılır.


 
Geri
Üst