Armut Tatlısı
tatlılar, armut tatlısı, tarifi, yapılışı,resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar.
ramazanda iftar menüleriniz için süper bir tatlı melekler armut tatlısı;
YAPILIŞI:
Armutlar yıkanır, kabukları soyulur.
• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
• Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp üstlerine dökülür.
• Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
• Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Tenceredeki su üstüne dökülür.
• Orta hararetli fırında armutlar “tarçın” rengine gelinceye kadar pişirilir.
• Soğuduktan sonra servis yapılır.
ramazanda iftar menüleriniz için süper bir tatlı melekler armut tatlısı;
YAPILIŞI:
Armutlar yıkanır, kabukları soyulur.
• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
• Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp üstlerine dökülür.
• Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
• Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Tenceredeki su üstüne dökülür.
• Orta hararetli fırında armutlar “tarçın” rengine gelinceye kadar pişirilir.
• Soğuduktan sonra servis yapılır.