Armutlu cevizli kek
Melişlerim güzel bir kek tarifi mutlaka deneyin
Malzemeler
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı+2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 orta boy armut
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye getirin.Derin bir kek kalıbını yağlayın .Unu,şekeri,karbonatı,tuzu bir kaba eleyin.Ortasını havuz gibi açıp yağı yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Armudu ve cevizleri karıştırın.Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün Fırında 60_70 dk batırığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.2o dk kalıbında soğuduktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.Arkadaşlar sakın dışına aldanıp pişti diye almayın kabuğu sert gözükse bile içi yumşak kalabilir.Sert olsa bile ters çevirince düzeliyor.
Malzemeler
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı+2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 orta boy armut
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye getirin.Derin bir kek kalıbını yağlayın .Unu,şekeri,karbonatı,tuzu bir kaba eleyin.Ortasını havuz gibi açıp yağı yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Armudu ve cevizleri karıştırın.Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün Fırında 60_70 dk batırığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.2o dk kalıbında soğuduktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.Arkadaşlar sakın dışına aldanıp pişti diye almayın kabuğu sert gözükse bile içi yumşak kalabilir.Sert olsa bile ters çevirince düzeliyor.