gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMESİ750 gr. kuzu ciğeri 200 gr. (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz
    Pul kırmızı biber
    Sumak
    5 adet orta boy kuru soğan
    2 demet maydanoz
    Kekik
    1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    TARİF
    Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra bir süzgeçe alın ve fazla unu silkeleyin. Çok kızgın ayçiçek yağının içine atıp, tavayı birkaç kere sallayın.
    Ciğerlerin sulanmasını önlemek için çok kuvvetli ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Delikli kepçe ile bir kaba çıkarın. Üstüne toz kırmızı biber, kekik ve doğranmış maydanoz serpin. Çok ince piyaz şeklinde kesilmiş soğanı tuzla ovup sudan geçirin, suyunu sıkın. Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın.

     
Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut ciğeri!

    Arnavut ciğeri!

    Malzemeler 500 gr. kuzu ciğeri 2 iri soğan (piyaz doğranmış) 1 bağ maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 120 gr. (1 su bardağı) un Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada...
  2. Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri Malzemeler SOĞAN MAYDANOZ TUZ, KARABİBER 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 1 KUZU CİĞERİ Yapılışı KARACİĞERİN ZARINI SOYUN, DAMARLARINI ÇIKARIN, EZMEDEN KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.YIKAMAYIN, ANCAK KANININ AKMASI İÇİN BİR MÜDDET SÜZGÜDE BIRAKIN.KURU HALE GELİNCE UNU SERPİŞTİRİN, ELİNİZLE KARIŞTIRARAK CİĞERİN UNA BULANMASINI SAĞLAYIN. TEREYAĞINI TAVADA ISITI,...
  3. CİĞER / Pakistan mutfağı

    CİĞER / Pakistan mutfağı

    Malzemeler : 750 gr. ince dilimlenmiş kuzu ciğeri 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 limon suyu 1/ 4 su bardağı tereyağı Hazırlanışı : Ciğer dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip kenara koyun. Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırın. Ciğerleri hazırladığınız bu...
  4. en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    Arnavut Ciğeri Arnavut Ciğeri Malzemeler 1 Adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 Su bardağı sıvı yağ 2 Adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz hazırlanışı Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış...
  5. arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?

Sayfayı Paylaş