gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Arnavut ciğeri!

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 500 gr. kuzu ciğeri 2 iri soğan (piyaz doğranmış)
    1 bağ maydanoz (kıyılmış)
    1 çay kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı kırmızı biber
    120 gr. (1 su bardağı) un

    Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada yağı iyice kızdırınız. Ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda pişirip hemen bir servis tabağına alınız. Üstüne tuzunu serpiniz. Kızgın yağdan 2 çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan kırmızı biberi de katarak bir-iki kere karıştırıp, ocaktan alınız. Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.Küçük doğranmış soğan ve maydanozla süsleyerek servis yapınız.



     
Arnavut ciğeri! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri Malzemeler SOĞAN MAYDANOZ TUZ, KARABİBER 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 1 KUZU CİĞERİ Yapılışı KARACİĞERİN ZARINI SOYUN, DAMARLARINI ÇIKARIN, EZMEDEN KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.YIKAMAYIN, ANCAK KANININ AKMASI İÇİN BİR MÜDDET SÜZGÜDE BIRAKIN.KURU HALE GELİNCE UNU SERPİŞTİRİN, ELİNİZLE KARIŞTIRARAK CİĞERİN UNA BULANMASINI SAĞLAYIN. TEREYAĞINI TAVADA ISITI,...
  2. Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    MALZEMESİ750 gr. kuzu ciğeri 200 gr. (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz Pul kırmızı biber Sumak 5 adet orta boy kuru soğan 2 demet maydanoz Kekik 1,5 su bardağı ayçiçek yağı TARİF Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra...
  3. en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    Arnavut Ciğeri Arnavut Ciğeri Malzemeler 1 Adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 Su bardağı sıvı yağ 2 Adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz hazırlanışı Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış...
  4. Ciğer

    Ciğer

    Evlada, mala ve insanın hayatına, Ciğerde görülen olumlu durumlar, yukarıdakilerin iyi olmasına, yara vs. gibi olumsuzluklar günah ve masiyete; Ciğerci görmek kordudan emin olmaya, sıhhat ve namusa, düşmana galip gelmeye yahut insanları yolculuğa teşvik eden kimseye delalet eder.Rüyada ciger görmek korkudan emin olmaya, sihhata ve düsmana galip gelmeye isarettir. Rüyada ciğer görmek; cesarete,...
  5. arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?

Sayfayı Paylaş