arpacıklı soğan külbastı

LiKarBa

Yeni Üye
Üye
arpacıklı soğan külbastı
kulbasti.jpg



Malzemeler: 500 gr külbastılık et, 4 yk. zeytinyağı, 15 arpacık soğan soyulmuş, 2 orta boy domates, 2 sivribiber, tuz, kekik, karabiber, pul biber. Yapılışı: Etleri; tuz, kekik, karabiber ve pul biberle harmanlayın. 2 yk. yağı tavada kızdırın. Harmanladığınız etleri tavada arada çevirerek pişirin. Pişen etleri bir kaba alın. Tavaya, kalan 2 kaşık yağı ekleyin. Arpacık soğanları tavada hafifçe pembeleştirin. Biberleri ekleyip 5 dakika daha karıştırın. Domatesleri ilave edip bir süre daha pişirin. Pişince etleri tavaya ekleyip kapağı kapalı halde birkaç dakika bekletin. Tabağa alıp pilavla servis yapın.
 
Geri
Üst