Aşırı Adet Kanamalarını Azaltmak İçin Bitkisel Reçeteler

T

TİTAN

Forum Okuru
Aşırı Adet Kanamalarını Azaltmak İçin Bitkisel Reçeteler
Adet Kanamalarını Durdurma
adet kanamalarını azaltan bitkiler
aşırı adet kanamaları



Regl dönemlerinde bazı bayanların bu günleri oldukça yoğun geçer melekler. Bu gibi durumlarla ilgili uzmanların önerdiği reçeteleri öğrenmek ve uygulamak için makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz..

agri-d2.jpg


Hormon dengesindeki değişikliklerin meydana getirdiği aşırı adet kanaması durumu. Kanamanın ağrılı, dengesiz ve çok olması hali.

Belirtisi:

Aşırı kanama, karnın alt kısmında ağrılar, halsizlik, baş ağrıları, aşırı sinirlilik, ruhsal bozukluk, sırt ağrıları, kansızlık.

Tedavisi:

Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

Öneri:

Ağır kaldırmamak, aşırı yorulmamak, ayağı soğukta bırakmamak, soğuk yiyip içmemek gerekir.

Bal, pekmez, semiz otu, kestane, çilek, böğürtlen, hurma, iğde, nar bol miktarda yenir.

1. Tarif:

50 gr. yumurta kabuğu dövülüp hafif tavada kavrulur.

50gr. Havlıcan tozu

50 gr .Kardeş kanı

1.kg. bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir veya süte karıştırılıp içilir.

2. Tarif:

1 Fincan tuzsuz tereyağı

1 fincan bal

Karıştırılıp ılık olarak aç veya tok karnına şurup gibi 1-2 yemek kaşığı veya bir fincan içilir.

3. Tarif:

100 gr. Demirhindi

500 gr. Suda eritilir.

1 çay bardağı aç karnına içilir.

4.Tarif:

Bol kestane çiğ veya pişirilerek yenir.

5. Tarif:

100 gr. Çörek otu dövülür.

1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı aç karnına yenir.

6. Tarif:

1 kg bal
100 gr at kestanesi
10 adet yumurta kabuğu
50 gr polen
50 gr arı sütü
karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

7. Tarif:

1 kg bal
1 kg Keçiboynuzu pekmezi
100 gr polen
100 gr saf arı sütü
100 gr havlıcan
100 gr kardeş kanı
10 adet yumurta kabuğu
dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

8. Tarif:

100 gr iğde
100 gr hünnap
100 gr çekem meyvesi
100 gr anason
3 lt suya
koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülür. Suyu alınıp 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı içilir.

9. Tarif:

Ökse otu
Mersin Yaprağı
Karadut yaprağı
At kestanesi kabuğu
Asma yaprağı
Bitkilerin tamamı eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp az kaynatılıp demlenir. 3 öğün aç karnına 1-2 su bardağı ılık olarak içilir. Gerekirse bal ve pekmez ilave edilir.

10. Tarif:

Isırgan otu
Böğürtlen yaprağı
Karabaş otu çiçeği
Kantaron çiçeği
haspir
Kırk kilit otu
eşit mitarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenir. Aç karnına 3 öğün 1-2 su bardağı sade, bal veya pekmezli olarak içilir.
 
Geri
Üst