gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.143
    Beğenilen Mesajlar:
    697
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Asma Yaprağında Enginar Dolması...

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Asma Yaprağında Enginar Dolması [​IMG]


    Malzemeler:

    5-6 enginar, temizlenmiş
    dolmalık iç (tarifi ve hazırlanışı için burayı tıklayın)
    2 soğan, piyazlık doğranmış
    1 havuç, halka halka doğranmış
    1 limon
    kaynamış su
    zeytinyağı
    süslemek için; maydanoz

    [​IMG]

    Hazırlanması:

    Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
    Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
    Dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
    Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun. Ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.

    Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin. tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

    not: enginarların tabanlarının iyice soyulduğuna emin olun. aksi taktirde taban bölümleri pişince sert kalır.


     
Asma Yaprağında Enginar Dolması... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Enginar dolması tarifi...

    Enginar dolması tarifi...

    enginar dolması tarifi enginar dolmasi tarifi yemeği dolması tarifleri nasıl yapılır Malzemeler 6 adet orta boy enginar tuz 1 adet limon karabiber 3 su bardağı pirinç 2 adet soğan 3-4 adet domates 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 demet dereotu 250 ml. zeytinyağı 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 adet limonYapılışı Hazırlama süresi 35 dakika 6 adet Enginarların en dış yapraklarını 2 sıra atın....
  2. Asma Yaprağı

    Asma Yaprağı

    rüyada asma yaprağı rüyada asma yaprağı görmek üzüm görmek ne demek toplamak Çoğu yörenin dolmasını yaptığı bu nimetin başka faydaları olduğunu biliyormuydunuz? Asma yaprağı yeşil halde kaynatılıp içildiğinde öksürüğe birebir. ilk gün hafifletiyor ikinci gün daha da azalan öksürük daha sonraki güne kalmıyor bile. Yaprakları gölgede kurutarak daha sonra da tüketebilirsiniz. Bizzat...
  3. Asma yaprağında pişen enginar

    Asma yaprağında pişen enginar

    Enginar tutkunu aramızda çok olduğunu düşünüyorum.Enginar severlere özel bir tarif oldu bu .:) Malzemelerimiz: * 5-6 enginar, temizlenmiş * dolmalık iç * 2 soğan, piyazlık doğranmış * 1 havuç, halka halka doğranmış * 1 limon * kaynamış su * zeytinyağı * süslemek için; maydanoz Hazırlanışı: . geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun. 2....
  4. Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları

    Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları

    Enginar Yaprağı nasıl kurutulur Kurutulmuş Enginar Yaprağı faydaları Karaciğer dostu sebzelerin başında gelen enginarın kurutulmuşu da çok faydalı melekler :) Kurutulmuş enginarın faydaları için makalemize bire göz atalım :) Enginar, eski Yunan ve Roma Dönemi'nden beri bilinen ve bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen bir sebzedir. Enginar 15. yüzyıldan beri...
  5. Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Akdeniz ve ege bölgesinin en çok tüketilen ve tercih edilen sebzesidir enginar.Sağlık açısından bir çok faydası bulunan enginar deve dikeni ailesinden dir.Enginarda c ve k vitamini vardır.Magnezyum,çinko,demir potasyum gibi eksiklikleri tamamlar ve bünyenin lif ihtiyacını karşılar.Yoğun lif içermesi sindirim sistemi için çok faydalıdır.Bu bilgilerden sonra enginarın yararlarını ve enginar...

Sayfayı Paylaş