gebe
  1. hhasret

    hhasret Forum Okuru

    Aşure nasıl yapılır

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında hhasret tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: Yarım kg buğday
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı kurufasulye
    1 çay bardağı pirinç
    100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
    100 gr kuş üzümü
    50 gr kuru dut
    100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
    100 gr kurutulmuş elma
    100 gr hurma
    100 gr mısır (konserve)
    Kuru incir
    1 kg toz şeker
    1 portakal kabuğu rendesi
    2-3 adet karanfil
    Süslemek için:
    1 su bardağı fındık
    1 su badağı ceviz
    1 adet nar
    Tarçın


    [​IMG]
    Hazırlanışı:

    1Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır

    2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk haşlanır, sabaha kadar demlendirilir

    3 Sabah buğdayı pişirmeye başlanır
    4 Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir

    5 Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir

    6 Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin

    7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
    8 Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin

    9 Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,

    10 Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz

     
    SadmiN bunu beğendi.
Aşure nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İyi bir aşure nasıl yapılır

    İyi bir aşure nasıl yapılır

    Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü'dür. Muharrem ayı boyunca evlerde aşure pişirilmesi de adettendir. Bu yıl, geleneksel Aşure Günü dokuz Şubat'a rastlıyor. Biz de her yıl olduğu gibi bu geleneği yaşatmak adına mutfağımızda aşure pişirdik. Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı...
  2. İyi aşure nasıl yapılır?

    İyi aşure nasıl yapılır?

    aşure nasıl yapılır asure asure nasil yapilir aşure ne zaman yapılır Melekler eminim hepiniz aşura yapmayı ve yemeyi çok sever.Ama ben nedense hiç sevemedim:)Çok tuhaf geliğyor bana tadı.Ekşi,tuzlu, tatlı karışık bir tat:)Yediğim zaman bir tat arıyorum ama her tattan olduğu için yiyemiyorum:)Yada bugüne kadar iyi bir aşure yemedim.Şahsen yapmayıda bilmiyorum:DAramızda klasın kzılar kaynanam...
  3. İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

    İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

    İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır ? Selam kızlar ben aşureyi çok seviyorum ama daha kendim yapmadım sizce iyi bir aşure nasıl yapılır bana püf noktalarını tarifini yazar mısınız?
  4. aşure gününde hangi ibadetler yapılır ?

    aşure gününde hangi ibadetler yapılır ?

    Aşure ayı bu ay bildiğiniz gibi ve ben bu ayda yapılacak ibadetleri öğrenmek istiyorum...
  5. Aşure nasıl yapılır?

    Aşure nasıl yapılır?

    Muharrem’de çeşitli tahılların bir araya getirilerek yapıldığı aşure tatlısı yapılır.Hadiselerin hatırlanması manasında muharrem ayında yapılan aşure eşe dosta dağıtılır.Dinimizde aşure yapılmasını emreden yada nehy eden bir durum söz konusu değil. Bir gelenekten ötürü yapılan eylemdir.Hz nuhun gemisi karaya çıktığı zaman ;gemisinde geride kalan çeşitli tahılların bir arada pişirilerek...

Sayfayı Paylaş