gebe
  1. advantur

    advantur Forum Okuru

    Aşure yapımını merak edenler buyrun aşure gününe özel aşure tarifi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında advantur tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler: Yarım kg buğday, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı pirinç, 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış, 50 gr kuş üzümü, 100 gr çekirdeksiz kuru üzüm, Dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir, 1 kg toz şeker

    Yapılışı:

    Aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce, buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.

    Nohut ve kuru fasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.

    Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.

    8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları ara sıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. Eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. Buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.

    Buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Bir sürede pirinçlerle beraber pişirin.

    Hepsi pişince nohut ve kuru fasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.

    Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

    Aşure, soğuduktan sonra diplerine birkaç parça incir konulmuş kâselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin.

    Not: Piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz.


     
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.409
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Konu Güncellenmiştir. Başlık güncellemesi yapıldı.
     
Aşure yapımını merak edenler buyrun aşure gününe özel aşure tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aşure

    Aşure

    MALZEMELER 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü HAZIRLANIŞI Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın....
  2. AŞure Tarİfİ

    AŞure Tarİfİ

    Malzemeler: 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 1/2 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 - 15 su bardağı Su Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Yemeğin Tarifi Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda...
  3. Aşure gününün faziletleri

    Aşure gününün faziletleri

    Aşure gününün önemi aşure gününün fazileti.Meleklerim bildiğiniz gibi muharrem aynın içindeyiz 1 muharrem hicri yılbaşı olmasının yanında bu ayın birçok faziletleri vardır bir çok hadiselerde aşure günü gerçekleşmiştir muharrem ayının fazileteleri saymakla bitmeyecek kadar çok tur aşure gününe yaklaştığımız şu günlerde bende bu ayın ve aşure gününün faziletlerini sizlerle paylaşmak istedim...
  4. aşure gününün faziletlerini anlatırmısınız

    aşure gününün faziletlerini anlatırmısınız

    Yeterince bilgim yok, aşure günü neden önemlidir, faziletleri nelerdir varsa yazı paylaşırmısınız...
  5. Aşure nasıl yapılır?

    Aşure nasıl yapılır?

    Muharrem’de çeşitli tahılların bir araya getirilerek yapıldığı aşure tatlısı yapılır.Hadiselerin hatırlanması manasında muharrem ayında yapılan aşure eşe dosta dağıtılır.Dinimizde aşure yapılmasını emreden yada nehy eden bir durum söz konusu değil. Bir gelenekten ötürü yapılan eylemdir.Hz nuhun gemisi karaya çıktığı zaman ;gemisinde geride kalan çeşitli tahılların bir arada pişirilerek...

Sayfayı Paylaş