gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    aşure yapmanın püf noktaları aşure yapmanın fazileti aşure yapmanın sevabı aşure nasıl yapılır aşure tarifi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Aşure Ayı'ndayız Melek'lerim. Bu ayda kimimn maddi durumu neye yeterse alıyor ve aşure yapıyor. Hemen hemen herkes aşure tarifi hakknıda bilgi sahibidir biliyoruz ama yinede aşure nasıl yapılır diye bilmeyenler için aşure tarifi konumuzuda güncelliyoruz arkadaşlarım. Ayrıca aşure yapmanın fazileti hakkında da herkesin bilgi sahibi olduğunu düşünüyor ve aşure yapmanın sevabı da oldukça büyüktür biliyoruz. Şimdi ise sizlere aşure yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler sunuyoruz Melek'ler. Aşure püf noktası nedir diyenler sizleri buraya alalım ve aşure püf noktaları hakkında ki merakınızı giderelim :) Buyrun Melek'ler, aşurenin püf noktaları sizleri bekler.
    [​IMG]


    Hz Nuh'un gemisinde yapıldığına inanılan ve Muhharrem ayının tatlısı aşurenin püf nokları...

    " Aşurelik buğday, nohut, kuru fasulyeyi ayrı kaplarda ıslatın ve en az 6-8 saat suda bekletin.

    " Toz şekeri arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Şekeri aşurenin pişmesine yakın koymalısınız. Yoksa şeker dibine çöküp yanmasına neden olur. Şeker koyduktan sonra sürekli karıştırarak pişirmelisiniz.

    " Şeker yerine tatlandırıcı da kullanılabilir.

    " Kuru incir ve kuru üzüm aşurenin rengini bozacağından önceden haşlayıp suyunu süzerseniz rengi daha iyi olacaktır.

    " Kuru kayısıyı da doğrayıp üzerine suyu koyup bekletin. Aşureyi ocaktan olmadan 10 dakika önce içine koyun. Bu şekilde dağılmadan içinde daha güzel kalacaktır.

    " Pişen aşureyi kaselere koymadan önce biraz tencerede bekletin ve sonra kaplara boşaltın.

    " Aşurenizin çok güzel kokmasını isterseniz, benim annemim yaptığı gibi içine karanfil suyu koyun. 2 adet karanfili cezveye koyun bir taşım kaynatın ve süzüp bu mis gibi kokan suyu aşure tenceresine koyun.

    " Aşurenizin renginin beyaz olmasını isterseniz içine 1-2 çay bardağı süt koyabilirsiniz.

    Aslında aşureyi yapmak çok uzun sürmez. Sabahtan başlayan hazırlıkla, akşama komşularınıza ikram edebileceğiniz nefis bir aşure yapabilirsiniz.

    Dağıtma işi küçükken bana düşerdi, benim de çok hoşuma giderdi doğrusu...

    Bu arada kız çocuğu olan her ailenin evde aşure pişirmesi gerekiyormuş. Anadolu'da bir nineden öğrenmiştim. Sebebi kısmetli evlilik yapabilmesi olsa gerek.

    Evet umarım bir dahaki aşure gününe kadar evlerimizden bolluk bereket eksik olmaz.

     
Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ütü Yapmanın Püf Noktası

    Ütü Yapmanın Püf Noktası

    ütü yapmanın kolay yolu ütü yapmanın püf noktaları bakımı puanlı yapma oyunları Utu yapmayi kolaylastirmak ve sureyi azaltmak icin utu masasinin kilifinin altina aluminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan utu yapmak daha kolay olacaktir.
  2. Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya Melekler

    Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya Melekler

    aşure nasıl yapılır aşure tarifi meleklerim eminim birçok kişi benim gibi aşureyi seviyordur.muharrem ayının onuncu gününe denk gelen aşure gününü ben biraz geciktirdim sanırım. çalışıyor olunca haftasonunu bekledim ama yinede çok geç kalmış sayılmam Rabbim kabul etsin inş.. ayrıca unutulmamalı ki vitamin deposudur aşure.tarifine gelince eskiden beri pek tatlıyı sevmesemde aşureye...
  3. aşure yapmanın püf noktaları

    aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure yapmak istiyorum hangi malzemeler gerekli ve püf noktaları nelerdir ?
  4. Aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure Nasıl Yapılır Aşure yapmanın püf noktaları Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda iyi bir aşure yapmak için, aşure yapmanın püf nokrtalarını sizlerle paylaşıyoruz. Benim gibi aşure sevenler buraya gelsin :) Aşurenin yapılışı her yöreye göre değişiyor. Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu...
  5. aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

    aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

    Aşureyi sadece aşure ayında değil yılın her döneminde yiyebiliriz çünkü çok seviyoruz :D Yalnız her defasında tutturamıyorum. Tecrübeli olanlarınız bana aşure yapmanın inceliklerini anlatabilirmi acaba ? Duzcınız olurum vallahi :D

Sayfayı Paylaş