gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Ateş düşüren önemli meyve ve sebzeler

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    hamilelikte ateş düşürme ateş düşürücü meyveler düşüren meyveler düşürücü yöntemler patates kızartması Ateş her insanın geçirdiği bir rahatsızlık.Benim çok ateşim olduğu zaman içtiğim ilaçlar yediğim serumlar hiç kar etmiyor:SBir de kendimden geçip sayıkladım mı tam oluyor:SOff aklıma geldikçe başıma ağrılar girmeye başladı:SAteşlenme özellikle de çocuklarda ve bebekler de görüldüğü zaman ciddi sonuçlar verebilir.Mutlaka bu tür durumlar da hemen doktora başvurmalı.Doktorlar gereken müdahaleyi yapar ama siz yine de bir de doğal yöntemleri deneyin.Meyve ve sebze gibi.... [​IMG]


    Kronik ateş hücreleri etkileyerek beyin sağlığını etkiliyor. Bir çok meyve sebzenin ise ateş düşürücü etkisi biliniyor. İşte o besinler...
    Dr. Alan C. Logan, ‘ateş’in 21’inci yüzyılın salgın hastalığı olduğunu söylüyor. Kronik ateşin, hücreleri etkileyerek beyin sağlığını tehdit ettiğini belirten Logan, ‘Beyin Diyeti’ kitabında şöyle diyor: “Ateş, sadece 10 yıl öncesine kadar mafsal iltihabı ya da benzer hastalıklarla birlikte anılırdı. Bu yargı kesinlikle değişti. Bugünün bilim dünyasında ateş, kalp hastalığı, diyabet, obezite ve evet, nöropsikiyatrik rahatsızlıklarla bile dahil olmak üzere birçok rahatsızlıkla ilişkilendiriliyor. 23 Şubat 2004 tarihli Time dergisinin kapağında konu edilen ateş, böylelikle tarihte kendine ‘Gizli Katil’ ismiyle yer buldu. Gerçekten de kronik ateş, tüm vücutta ve özellikle beyinde hasara yol açıyor. Dönüştürülmüş ve doymuş yağlara ek olarak hareketsiz koşullarıyla Batı beslenme tarzı, ateş salgının en büyük destekçisi. Gıdasal antioksidanların eksikliği, donmuş yağ ve gıdasal şekerin aşırı tüketimi, kronik ateşi ilerletiyor. Buna karşılık kronik ateş, değerli antioksidanları tüketiyor. Omega 6 yağ asitlerini (mısır, soya fasulyesi, aspur ve ayçiçeği yağı) fazla tüketmenin de ateşe yol açtığı birçok araştırmada kanıtlandı. Kronik ateş uzun vadede hassas beyin hücrelerinin direncini kırar ve sinir hücrelerinde meydana gelen esas yapısal hasarın sorumlusudur. Kronik ateş, Alzheimer hastalığında görülen, bunamaya sebep olan plakaların ve nörofibril düğümlerinin üretimini arttırır. Öte yandan birçok meyve, sebze ve yemeklerde kullanılan otların, güçlü ateş düşürücü özellikleri vardır. Antioksidanların insanlarda ateş belirtilerini azalttığı kanıtlandı. Unutmayın, balık, özellikle de yağlı deniz balığı (somon, sardalye, uskumru, ançuez) vücudunuza girebilecek en güçlü ateş düşürücü gıdadır.”
    İşte ateş düşüren besinler:
    KURUYEMİŞLER
    Kuruyemişlerdeki tek ve çok bağlı doymamış yağlar, E vitamini ve kalp dostu sterol, ateş düşürücü bileşimler barındırır. Ayrıca güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir. Haftada en az iki kez kuruyemiş yemenin koroner kalp hastalıklarından ölüm riskini önemli ölçüde azalttığı düşünülüyor. Illionis Üniversitesi nörobilimcileri, kuruyemişlerin kalp sağlığına ek olarak, özellikle de bademin yaşa bağlı zihinsel performans düşüşünü önlediğini gösterdi.
    YEŞİL ÇAY
    Yeşil çaydaki ‘keteçin’ adı verilen madde, önemli bir ateş düşürücüdür. Journal of Immunology, 2004’te yeşil çayın ateş düşürücü ve beyin hücrelerini koruyucu özelliğinin, Multipl Skleroz (MS) hastalığının önlenmesi ve tedavisi açısından umut verici olduğunu yazdı. Yeşil çaydaki kafein ve amino asitler, duygular ve zihinsel odaklanma üzerinde ani ve olumlu bir etki yaratıyor.
    MOR/KOYU KIRMIZI GIDALAR
    Yaban mersini, vişne, nar, mor tatlı patates, mor karnabahar, siyah üzüm ve pancarı örnek verebiliriz. Mor pigmentler ciddi ölçüde antioksidan koruması sağlar, sinir hücreleri arasında iletişimi güçlendirir, beyin duvarını korur, beyne kan taşıyan damarları güçlendirir. Ağrıyı dindirecek kadar önemli ölçüde ateş düşürücüdür.

    [​IMG]
    YEŞİL GIDALAR
    Bir fast-food restoran zincirinin çirkin bir afişini görmek beni hayrete düşürmüştü: Bir çöreğin üzerinde yakın plan çekilmiş dev bir burger fotoğrafında ‘Yeşillik golf içindir’ yazıyordu. Buna hiç katılmıyorum. Her türden koyu yeşil sebzede ateşi düşürebilen değerli bir mineral bulunur. Kıssadan hisse: Kalbiniz ve beyniniz için yeşilliklerinizi yiyin.
    ZENCEFİL - ZERDEÇAL
    Zerdeçal gibi ateş düşürücü ve beyin hücrelerini koruyucu özellikler taşır. Hindistan ve Çin’de, baş ağrıları, mide ve bağırsak şikayetleri için kullanıldığı 2 bin 500 yıllık bir geçmişi var. Zencefil, özellikle sinir duvarlarındaki yağ bileşimlerini serbest radikal saldırılarına karşı korur. Sinir hücrelerini koruyucusu olduğu ve ateşi düşürdüğü için bolca tüketilmelidir. Araştırmalar, zerdeçalın beyin hücrelerini korumak ve duygu durumunu olumlu etkilemek gibi önemli özelliklerini ortaya çıkardı. Bu kök bitkisinin içindeki aktif ‘curcumin’ maddesi son derece güçlü bir antioksidan ve ateş düşürücü özelliğe sahip. Bilim, zerdeçalın davranışlar üzerindeki etkisinin antidepresan ilaçlarla benzer olduğunu ortaya koydu. Zerdeçal, özellikle duygu durumunu düzenleyen serotonin ve dopamin gibi önemli nörotransmiterlerde arızayı önlüyor.
    KAHVE
    Makul miktarda kafein alımının beyin üzerinde faydaları var. Araştırmalar, kahvenin özellikle hücrelerdeki yağ bileşimlerini oksitlenme stresine karşı korumakta etkili olduğunu ortaya koydu. Günde 1-2 fincan kahve, enerji, zindelik, özgüven, sosyal girişkenlik, iş motivasyonu ve dayanıklılığı artırır. Günlük antioksiden ihtiyacını karşılamanın en keyifli yolu. Japon kız tıp öğrencileri arasında yapılan araştırma, düzenli kahve içenlerde depresyon görülme riskinin daha az olduğunu ortaya koydu.
    BEYİN DOSTU TEMEL GIDALAR
    Açai meyvesi, Yeşil çay, Brokoli, Brüksel lahanası, Kalitede zeytinyağı, Elma sirkesi, Kiraz,Lahana, Elma püresi, Enginar,Ceviz, Acı biber tozu, Kişniş,Fındık, Tarçın,Tam tahıllar, Avakado,Kızılcık,Kekik,Pancar,Üzüm,Maydanoz,Patlıcan,Şeftali;Börülce,Erik kurusu,Zencefil,Nar,Kuru üzüm,Ahududu,Çilek,Mandalina,Zerdeçal

     
Ateş düşüren önemli meyve ve sebzeler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. sebze ve meyveler

    sebze ve meyveler

    kanı temizleyen meyveler şeker hastalarının yiyebileceği meyveler kanı temizleyen besinler karaciğeri besinler yiyecekler ISPANAK ABD’de, tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini...
  2. Besleyici sebze ve meyveler

    Besleyici sebze ve meyveler

    doktorlar, gazeteler, Televizyonlar, sürekli taze besinlerle beslenin, sebze, meyve yiyin diye kulağımızın dibinde davul çalıyorlar. Eh biz de anlaksız, anlayışsız değiliz, Amerikalıların peşinden 'Hurra!' diyerek, Sağlıklı hayata doğru yelken açıyor, taze meyve ve sebzelerden sebepleniyoruz. Yiyoruz, yiyoruz da, bu yediklerimizin hangisi gerçekten bizi tıka basa Vitamin ve mineralle dolduran...
  3. Diğer meyve ve sebzeler

    Diğer meyve ve sebzeler

    Günde iki porsiyon ya da fazlası. Betakaroten, A vitamini ve C vitaminin bakımından zengin olanlardan başka günde en az iki farklı tür lif, vitamin ve mineral için sebze ve meyve yemelisiniz. Bunların çoğu potasyum ve/veya magnezyum bakımından zengindir, her ikisi de gebe sağlığı için önemlidir.
  4. Meyve Ve Sebze Suları...

    Meyve Ve Sebze Suları...

    Havuç suyu: Cilt güzelliğini korumak için ideal olan havuç suyu, hücre yaşlanması, ülser, karaciğer rahatsızlıkları ve deri bozukluklarına karşı çok etkilidir. Marul suyu: Öksürüğe, bronşite, astıma, ağrılı âdete ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Domates suyu: Damar sertliğini ve erken yaşlanmayı önler. Yorgunluk ve iştahsızlığa da iyi gelir. Kereviz suyu: Stres durumlarında çok etkilidir....
  5. sebzeler ve meyveler

    sebzeler ve meyveler

    Sebzelerin ve meyvelerin içerdiği vitaminler hangi rahatsızlığa iyi gelir merak ediyorsanız işte merakınızı giderecek bir konu Melekler. umarım beğenirsiniz...:)

Sayfayı Paylaş