gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.734
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Avunya Mantısı

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    Avunya Mantısı (4 Kişilik) Malzemeler:
    1/2 Kg Erişte
    1 Kase Nohut
    2 Çorba Kaşığı tereyağı
    250 gr Kuşbaşı Et
    1 Adet Soğan
    1 Adet Domates
    2 Su Bardağı Yoğurt
    3 Diş Sarmısak
    Tuz, Karabiber
    Kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI :
    Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
    Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.


     
Avunya Mantısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. tepsi mantısı

    tepsi mantısı

    Malzemeler: Hamuru İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz 6 Su Bardağı Un Yeterince Su Sosu İçin 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Kıyma 1 Adet Sivribiber 1 Çorba Kaşığı Salça HAZIRLANIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım. Yufkaları küçük kareler...
  2. Avunya Mantısı nasıl yapılıyor tarifi

    Avunya Mantısı nasıl yapılıyor tarifi

    Malzemeler: 1/2 Kg Erişte 1 Kase Nohut 2 Çorba Kaşığı tereyağı 250 gr Kuşbaşı Et 1 Adet Soğan 1 Adet Domates 2 Su Bardağı Yoğurt 3 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik...
  3. yufka mantısı

    yufka mantısı

    evet melekler mantı sever olarak buyrun afiyet olsun:) malzemeler 4 adet yufka 300 gr kıyma 1-2 soğan tuz,k.biber Sosu için: 1/2 lt et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ yoğurt sarımsak salça tuz kır. toz biber kıymayı hazırladıktan sonra yufkaları yarım daire kesip biraz sıvıyağ sürüyorun kıymayı boydan yerleştirin sonra 2 cm genişliğinde kesip tepsiye dizin sonra 200 derecede kızarana kadar...
  4. Makarna Mantısı

    Makarna Mantısı

    makarna mantısı salyangoz makarna salyangoz tarifleri Davetsiz misafir var ve biraz da açmı? ozaman imdadınıza bu mantı makarna yetişiyor... tıpkı mantı içi gibi hazırladığımız iç malzemesini yapıp mantı makarnamızı dolduruyoruz ve makarnaları haşlıyoruz...hepsi bu...tabi sosuda unutmamamk gerekiyor :) işte yapılışı Malzemeler: 1 paket mantı makarna 250 gr.kıyma 1/2 demet maydonoz 1...
  5. Çerkez Mantısı

    Çerkez Mantısı

    MALZEMELER 3 su bardağı un 1su bardağı su tuz 1 kaşık sıvı yağ iç malzemesi: 2 adet haşlanmış patates maydanoz kişniş tuz yeşil soğan karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile...

Sayfayı Paylaş