ay çekirdekli ekmek

ferhoşteyze

Yeni Üye
Üye
ay çekirdekli ekmek
ayçekirdekli ekmek tarifi
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK:
1 1/4 ölçek su
2 küçük ölçek tuz
2 büyük ölçek tozşeker
2 büyük ölçek sıvıyağ veya tereyağı
4 kap un
1 1/2 küçük ölçek kurumaya
2 büyük ölçek ayçekirdeği
HAZIRLANIŞI:
Ekmek makinanızın hamur karıştırma kabına sırasıyla ölçek yardımıyla bir tam bir de yarım
ölçek ılık su ekleyin üzerine ölçek ile tuzunu,toz şekerini,sıvıyağını,ve 4 ölçek silme ununu
ekleyin.Unun tam ortasına küçük ölçek ile kuru mayayı ilave edin.Hamurunuzun oluşturan tüm
malzemelerin üzerine istediğiniz malzemeyi üzüm,ceviz,kuru kayısı ekleyebilirsiniz. biz ayçekirdeği
kullandık ve 2 büyük ölçek ekledik. Daha sonra makinenizi ayarlayın. Eğer makineniz yoksa hamuru elinizle yoğurup, şekil verip tepside iki misli olana kadar kabardıktan sonra. fırında 200 derecede pişirin. Fırına vermeden önce üzerine su sürebilirsiniz. afiyet olsun.


Ben yaptım tavsiye ederim ....
 
Geri
Üst