gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Ayçekirdekli-enginarlı poğaça

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    Ayçekirdeğini dedikodu yaparken çitleyen melişler şimdide ayçekirdeğinden poğaçaya ne dersiniz buyrun :D:D [​IMG]

    MALZEMELER:

    -2 adet yumurta (biri içine diğeri üzerine)
    -2 yemek kaşığı birkisel margarin
    -Yarım su bardağı sıvı yağ
    -¾ su bardağı yoğurt
    -4 su bardağı tam buğday unu
    -1 paket kabartma tozu
    -Yarım demet ısırgan otu
    -100-150 gr soyulmuş ayçekirdeği
    -1 çay kaşığı tuz



    YAPILIŞI:

    Isrgan otu eldiven yardımıyla ayıklanır ve yıkandıktan sonra hafif ateşte bir tencerede çok az kavrulur ve sonrasında da robotta çekilir.



    Elenmiş unun ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, ısırgan otu ve ayçekirdeğinin bir kısmı ve tuz eklenerek özlü bir hamur yapılır.

    Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılır ve yuvarlak şekil verildikten sonra kalan ayçekirdeklerine bulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

     
Ayçekirdekli-enginarlı poğaça konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Enginarlı Tavuk Graten

    Enginarlı Tavuk Graten

    malzemeler • 5 Adet Kalça Şiş • 1 Adet konserve ya da bütün enginar • 2 Çorba kaşığı un • 150 gr tereyağ • 2 ½ Su bardağı süt • 200 gr kaşar rendesi Hazırlanışı : Bir tencerede kalça şişleri haşlayın. Tavuk etlerini haşlandıktan sonra küçük parçalara bölün. Teflon bir tavada unu tereyağı ile biraz kavrun. 2 ½ su bardağı sütü karışımın içine yavaş yavaş dökerek karıştırın. Kaynamaya...
  2. sirkeli poğaça

    sirkeli poğaça

    sirkeli poğaça tarifleri sirkeli poğaça tarifi pogaça poğaçalar malzemeler:1/2 çay bardağı sirke 1/2 çay bardağı su 1 paket margarin 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un içi için:lor ve yarım demet maydonoz yapılışı:sirke su yoğurt margarin tuz ve yumurtanın akınıkarıştırın unu ve kabartma tozunuda ekleyin.kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru...
  3. Enginarlı Yuva Kebabı

    Enginarlı Yuva Kebabı

    Enginarlı Yuva Kebabı Malzemeler 4 Enginar 1 Limon 1 Soğan 1 Domates 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Kıyma 1 Sivri Biber 1 Havuç 10 Arpacık Soğan 1 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Çay Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Bezelye 4 Dal Dereotu Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak...
  4. Ponpon Poğaça

    Ponpon Poğaça

    Beş çayınız ve davet günleriniz için şık sunumu ve lezzetiyle nefis bir tarif. Ponpon Poğaça... Malzemeler, * 1 Su Bardağı yoğurt * ½ Çay bardağı süt * 1/2 Paket margarin * 1 Çay bardağı sıvı yağ * 1 Paket kuru maya (küçük pakette olanlardan) * 1 Yemek kaşığı şeker * 1 Tatlı kaşığı tuz * 2 Adet Sosis * 2 Adet Yumurta * Aldığı kadar un Hazırlanışı,...
  5. Basit poğaça

    Basit poğaça

    Malzemeler:1 subardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket maya 2yumurtanın akı Yapılışı malzemeler karıştırılıp hamur mayalanmaya bırakılır daha sonra şekil verilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 220 dercede ısttığımız fırında pişirilir.heeeeeeee üzerlerine sürdüğümüz yumurta sarısının içine 1 çimdik şeker koyarsak daha güzel kızaracaktırr.

Sayfayı Paylaş