gebe
  1. LiKarBa

    LiKarBa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    200
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul

    ayvalı-bademli turta

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında LiKarBa tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler:
    • 100gr tereyağı
    • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
    • 3 yumurta
    • 1/3 su bardağı un
    • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 su bardağı badem, soyulmuş ve robottan geçirilmiş
    • 2 ayva tatlısı
    • üzerine: ayva tatlısından artan şerbet
    Hazırlanması:
    1. Tereyağını ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
    2. Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bademleri una katın. Bu karışımı büyük l bir kaşıkla yumurtalı karışıma ilave edin. Ayva tatlılarından birini ince ince dilimleyip karışıma ekleyin.
    3. Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Diğer ayvayı da ince ince dilimleyip hamurun üzerine dizin.
    4. Önceden ısınmış 170C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişince çıkarıp soğutun ve üzerine fırça ile tatlının şerbetini sürün.


     
ayvalı-bademli turta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ayvalı Pilav

    Ayvalı Pilav

    Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI : Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları...
  2. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  3. Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

    Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Ayva Marmelatı 1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü 1 Yemek Kaşığı Ceviz 1 Yumurta Sarısı 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için) MiIföy Hamuru Malzemesi: 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Yumurta 1/2 Limon Suyu 1 Su Bardağı Ilık Su 10 Çay Bardağı Un 250 gr Margarin Tuz HAZIRLANIŞI Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun....
  4. Bademli Çorba

    Bademli Çorba

    Malzemeler 4kaşık zeytinyağı 1dilim bayat ekmek 4dilim kızarmış ekmek 150gr iç badem 2diş sarımsak 2damla sirke tuz Yemek Tarifi Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün....
  5. Ayvalı tart

    Ayvalı tart

    MALZEMELER 250 gr margarin 1 yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 1su bardağı şeker 1 kabartma tozu Aldığı kadar un İÇİ İÇİN 5 ayva Yarım su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Ayvaları minik minik doğrayalım. İçine şekeri ilave edelim. Beş dakika kavrulduktan sonra içersine tarçını ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alırken cevizini de...

Sayfayı Paylaş